Το αριστούργημα της έβδομης τέχνης µε live μουσική από πιάνο

Το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Σεργκέι Αϊζενστάιν, σοβιετικής παραγωγής 1925, εξιστορεί το πραγματικό γεγονός της ανταρσίας του πληρώματος του ομώνυμου πλοίου και αναπαράγει το χρονικό των τεσσάρων πρώτων ημερών της ανταρσίας που σημειώθηκε στο πλαίσιο της Ρωσικής επανάστασης του 1905.

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και η πληρέστερη βωβή ταινία, το Ποτέμκιν διαμόρφωσε τον σύγχρονο κινηματογράφο, καθώς ο Αϊζενστάιν εφάρμοσε επαναστατικές τεχνικές στην αφήγηση, με προεξέχουσα την θεωρία του μοντάζ.

Την ταινία συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο ο σολίστ Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους πιανίστες της γενιάς του, με έργα μεγάλων Ρώσων συνθετών όπως Shostakovich, Rachmaninoff, Prokofiev, Stravinsky  αλλά και με αυτοσχεδιαστική διάθεση.

 

 

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών &  Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ)

Στις εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου ακολουθούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid – 19:
Το κοινό πρέπει να χρησιμοποιεί μη ιατρική μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και κατά την έξοδο από το χώρο.
Διατίθενται απολυμαντικά για χρήση του κοινού κατά την είσοδο και την έξοδο, στις τουαλέτες και στα μπαρ.
Τα καθίσματα που ορίζουν τις θέσεις είναι τοποθετημένα σε απόσταση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.