Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επελέγη από τον Όμιλο Estée Lauder Companies στο πλαίσιο της φωταγώγησης μνημείων και εμβληματικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και o Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, για την καμπάνια με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα #TimeToEndBreastCancer.

Η εκστρατεία του Ομίλου Estée Lauder Companies για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού ξεκίνησε το 1992 από την Evelyn H. Lauder, που συνδημιούργησε τη Ροζ Κορδέλα.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30, σε μια τελετή κεκλεισμένων των θυρών λόγω των έκτακτων μέτρων, η φωταγώγηση έγινε υπό τους ήχους της μουσικής October που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και μεταδόθηκε live από τη σελίδα Facebook της Estée Lauder Greece και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και από το κανάλι Estée Lauder Greece στο YouTube.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Φιλόπουλος, ευχαριστώντας θερμά την ευγενική χορηγία του Ομίλου Estée Lauder Companies, και της προσφοράς όλων των εσόδων από τις πωλήσεις του Pink Ribbon Bracelet, που σχεδίασε και φέτος ο γνωστός σχεδιαστής Δούκας, ώστε η ΕΑΕ να έχει την οικονομική δυνατότητα να κινεί τη μονάδα κινητού μαστογράφου. «Έχουν γίνει 1500 μαστογραφίες μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα, αλλά σας υπόσχομαι ότι σύντομα θα φτάσουμε τις 2200. Το έχουμε βάλει πείσμα, ότι οι δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας δε θα μας σταματήσουν. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο αποδοτικοί του χρόνου», ανέφερε.

Το έναυσμα για τη φωταγώγηση έδωσε και φέτος η Ελένη Μενεγάκη, ως η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού του Ομίλου Estée Lauder Companies, η οποία για 8η χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία, για την οποία τόνισε ότι ο καθένας ο οποίος θα είχε τη δύναμη να μεταφέρει ένα τέτοιο μήνυμα σε όλο τον κόσμο, θα το έκανε με όλη του την καρδιά.
«Το ότι έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να αφυπνίσουμε τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες ώστε να θυμούνται και να προσέχουν, να κάνουν τη μαστογραφία τους, εμένα με κάνει πολύ υπερήφανη. Με κάνει πραγματικά να συγκινούμαι.» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Estee Lauder - Breast Cancer-Oct20