Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως Rising Stars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής μέσα από το θεσμό των Rising Stars έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στόχος της σειράς είναι να φέρει σε επαφή νέους, διακεκριμένους μουσικούς με καινούργια ακροατήρια διεθνώς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης προγράμματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι όλοι εξαιρετικοί στο είδος μουσικής που εκπροσωπούν, και αυστηρά επιλεγμένοι από τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των αιθουσών-μελών.

Πρόγραμμα προβολών:

James Newby (c) Gerard Collett - Rising Stars 2021
28/1/2021: James Newby, βαρύτονος

28/1/2021: James Newby, βαρύτονος. Προτάθηκε από το Barbican Centre του Λονδίνου και παρουσιάζεται σε μαγνητοσκόπηση από την Elbphilharmonie του Αμβούργου. Τον συνοδεύει στο πιάνο ο Marcelo Amaral. Το πρόγραμμά του:
Clara Schumann: Sechs Lieder op. 13
Robert Schumann: Kerner-Lieder op. 35

Jess Gillam - Rising Stars 2021-(c)Robin Clewley Photography
29/1/2021: Jess Gillam, σαξόφωνο

29/1/2021: Jess Gillam, σαξόφωνο. Προτάθηκε από το κέντρο Sage Gateshead και παρουσιάζεται σε μαγνητοσκόπηση από το Λονδίνο. Τη συνοδεύει στο πιάνο η Zeynep Özsuca. Το πρόγραμμά της:
Francis Poulenc: Σονάτα για Όμποε και Πιάνο FP 185 / Bearbeitung για Σαξόφωνο
Graham Fitkin: Gate
John Dowland: Flow, my tears F II/6
Pedro Iturralde: Pequeña Czarda

Cristina Goméz Godoy- Rising Stars 2021 (c)Felix Broede
2/2/2021: Cristina Gomez Godoy, όμποε

2/2/2021: Cristina Gomez Godoy, όμποε. Προτάθηκε από την L’ Auditori Barcelona, Palau de la Música Catalana, και παρουσιάζεται σε μαγνητοσκόπηση από την Elbphilharmonie του Αμβούργου. Τη συνοδεύουν οι Sara Ferrández στη βιόλα και ο Mario Härin στο πιάνο. Το πρόγραμμά της:
Camille Saint-Saëns: Σονάτα για Όμποε και Πιάνο DDur op. 166
Wolfgang Amadeus Mozart: Trio Es-Dur KV 498 »Kegelstatt-Trio«
Claude Debussy: Douze Préludes / 1. Buch (επιλογή)
Robert Kahn: Serenade op. 73
Charlotte Bray: This other Eden (Ανάθεση ECHO)

Το Μάρτιο του 2021 θα έχουμε την ευκαιρία – καλώς εχόντων των πραγμάτων – να δούμε και μερικούς από τους νέους αυτούς καλλιτέχνες ζωντανά στη σκηνή του Μεγάρου.

Δείτε τις συναυλίες στο facebook

Η σειρά ECHO – Rising Stars υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης