ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Έργα Joseph Haydn, Marcel Khalife, Rahbani Brothers, Samih Shqeir, John Bisharat, Ahmad Al-Khatib, Issa Bulos, George Gershwin

Palestine Youth Orchestra – PYO
Μουσική διεύθυνση: Sian Edwards

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης (Palestine Youth Orchestra-PYO) δημιουργήθηκε το 2004 με το όραμα να συγκεντρώσει νέους παλαιστίνιους μουσικούς από όλο τον κόσμο.
Σήμερα αποτελείται από 50 περίπου μέλη που προέρχονται από την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, τη Συρία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η PYO είναι ένα μοναδικό μουσικό σύνολο γιατί στα προγράμματά της συνδυάζει το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο με σύγχρονα έργα έχοντας ως στόχο την προβολή παλαιστίνιων και αράβων συνθετών.
Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ορχήστρα έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ιορδανία, τη Γερμανία, τη Συρία το Μπαχρέιν και την Παλαιστίνη.
Η Σιάν Έντουαρντς σπούδασε στο RNCM (Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Μάντσεστερ), καθώς και στο Ωδείο του Λένινγκραντ με τον Α.Ι. Μουσίν. Έχει συνεργαστεί με πολλές σημαντικές ορχήστρες, μεταξύ αυτών τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, του Κλήβελαντ, την Ορχήστρα του Παρισιού, τη Συμφωνική του Βερολίνου, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης, τη Συμφωνική της Βιέννης, τη Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης κλπ. Ιδιαίτερα στενή συνεργασία έχει με το Ensemble Modern στη Γερμανία. Έκανε το ντεμπούτο της στο Κόβεντ Γκάρντεν διευθύνοντας την όπερα του Τίππετ The Knot Garden (1988). Έχει επίσης διευθύνει όπερα στο Φεστιβάλ του Γλάιντμπορν, στην Όπερα της Σκωτίας, στην Οπερά Κομίκ του Παρισιού, στο Theater an der Wien κ.α. Το διάστημα 1993-1995 ήταν Μουσικός Διευθυντής στην Εθνική Όπερα της Αγγλίας (English National Opera).


Χορηγοί επικοινωνίας
ΕΡΤ, KOSMOS, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, IN.GR, ΕΛCULTURE