ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ


Valery Gergiev

 
Συμφωνική Ορχήστρα Μαρίινσκι
της Αγίας Πετρούπολης

 
Λεωνίδας Καβάκος

Ο Γκέργκιεφ οδήγησε την Ορχήστρα του σε μια συγκινητικά ζωηρή ερμηνεία, με ένα ρυθμό που δεν “θυσιάζε” τίποτα από τις απαιτήσεις του έργου. The New York Times

– Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: Κοντσέρτο για βιολί, έργο 35
– Gustav Mahler: Συμφωνία αρ. 5

Σολίστ: Λεωνίδας Καβάκος βιολί

Συμφωνική Ορχήστρα Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης
Μουσική διεύθυνση: Valery Gergiev

Ο βρετανικός Τύπος την έχει κατατάξει στις δέκα κορυφαίες του κόσμου.
Η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαρίινσκι, από τους παλαιότερους μουσικούς θεσμούς της Ρωσίας, ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα επί Πέτρου του Μεγάλου. Στη νεότερη ιστορία της δύο μεγάλες μουσικές μορφές, ο Γιεβγκένι Μραβίνσκι και ο Γιούρι Τεμιρκάνοφ διαμόρφωσαν το προφίλ της Ορχήστρας και εδραίωσαν τη φήμη της ως μιας από τις καλύτερες της Ευρώπης.
Σήμερα, υπό τη διεύθυνση ενός αληθινά εμπνευσμένου αρχιμουσικού διανύει νέα εποχή ακμής: από το 1988 ο Βαλέρι Γκεργκίεφ ως Μουσικός και Γενικός Διευθυντής ενίσχυσε το κύρος και τη διεθνή ακτινοβολία του Θεάτρου και της Ορχήστρας Μαρίινσκι.
Ο Βαλέρι Γκεργκίεφ έχει συγχρόνως τη θέση του Μόνιμου Αρχιμουσικού στη Συμφωνική του Λονδίνου.  Έχει τιμηθεί με Grammy, με τα βραβεία Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Golden Mask, Crystal του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κάραγιαν, Polar κλπ., και του έχει απονεμηθεί στην πατρίδα του ο τίτλος του «Καλλιτέχνη του Λαού».
Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, ο κορυφαίος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει με την Ορχήστρα Μαρίινσκι το Κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι.


Χορηγός
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χορηγοί επικοινωνίας
MEGA, ΕΡΤ, KOSMOS, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, FREE SUNDAY, ΑΘΗΝΑ 9.84, ATHENS DEE JAY, ROCK FM, IN.GR, ΕΛCULTURE