Πλήρως αναβαθμισμένες οι Ανοιχτές Πλατφόρμες-Ακροάσεις, σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ), συνεχίζουν φέτος την πορεία τους με ακροάσεις διαδικτυακές και με φυσική παρουσία, ανοίγοντας το φάσμα της δεκτικότητάς τους σε έλληνες μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σε αλλοδαπούς μουσικούς που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. Παλιότερες ακροάσεις έφεραν στο φως σχήματα που ξεχώρισαν για την ερμηνεία, την τεχνική, την πρωτοτυπία και τις δυνατότητες να εξελιχθούν. Τα σχήματα αυτά εμφανίζονται στο Μέγαρο στις 15 Ιανουαρίου, καλύπτοντας ένα πολύχρωμο και ευρύ φάσμα.
Το φωνητικό σύνολο Choir on the Stairs ερμηνεύει μουσική από την Αναγέννηση μέχρι τον Πέρσελ, τον Τσαϊκόφσκι, τον Τζον Λέννον και διαφορετικές αυθεντικές εθνικές παραδόσεις.

Οι Guitar 4-Τune παρουσιάζουν έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα.

Οι Music Virus ερμηνεύουν ένα πρόγραμμα jazz, soul και funk μουσικής.

Οι Of Embla, το συγκρότημα που  δημιουργήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη του 2013, από την Maiken Sundby και τον Nick Athens (Νίκος Αθανάσουλας), αποτελείται πλέον από 7 άτομα και μας μεταφέρει στον κόσμο της Σκανδιναβικής και Κέλτικης μυθολογίας και μπαλάντας.

Μια συναυλία στην οποία αποκαλύπτονται οι εν πολλοίς άγνωστες πτυχές και το υψηλό επίπεδο νέων ελλήνων και ξένων μουσικών, τους οποίους το Μέγαρο στηρίζει έμπρακτα