ΣΕΙΡΑ ΓΕΦΥΡΕΣ

Η Ανούσκα Σανκάρ με το συγκρότημά της σε ένα πρόγραμμα, που εξερευνά τους παράλληλους δρόμους αλλά και τις ομοιότητες και συγγένειες ανάμεσα στην κλασική ινδική μουσική και την παράδοση του φλαμένκο.

Anoushka Shankar σιτάρ
Sandra Carrasco τραγούδι φλαμένκο
Pirashanna Thevarajah ινδικά κρουστά
‘El Piraña’ φλαμένκο κρουστά
Sanjeev Shankar ινδικό shennai
Melon Jiménez φλαμένκο κιθάρα

                                                 Ακούστε αποσπάσματα από το νέο CD της Α. Shankar“Traveller”
                                               
 
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος

«ένα νέο είδος σούπερ-μουσικού, με κλασική παιδεία σε δύο διαφορετικές παραδόσεις» Japan Times

Anoushka Shankar
Κόρη και μαθήτρια του θρυλικού Ραβί Σανκάρ, η Ανούσκα Σανκάρ «φαίνεται να είναι εξίσου σημαντική με τον πατέρα της» (BBC Music Magazine).
Γεννήθηκε στο Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα σήμερα, αλλά έχει περάσει μεγάλες περιόδους της ζωής της στην Ινδία και την Καλιφόρνια.
Σε ηλικία 13 ετών έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Νέο Δελχί. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην ηχογράφηση του In Celebration, μιας σύνθεσης του πατέρα της. Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Anoushka (1998) έκανε αμέσως τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν δύο δίσκοι (Anourag και Live at Carnegie Hall).
Σήμερα ηχογραφεί αποκλειστικά για την Deutsche Grammophon, και το πρώτο της CD με τίτλο Traveller χαρακτηρίστηκε ως «ηχογράφηση-ορόσημο που πρόκειται να αλλάξει το τοπίο της έθνικ μουσικής».
Το 1998 τιμήθηκε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο και το 2004 η ασιατική έκδοση των Times την περιέλαβε στις 20 Σημαντικές Προσωπικότητες της Ασίας (Asian Heroes).
Η Ανούσκα Σανκάρ έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Αμερική, Ασία), ενώ από το 2007 κάνει περιοδείες με το πειραματικό γκρουπ “The Anoushka Shankar Project”. Έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρώτη πολλά έργα του πατέρα της, ανάμεσα σε αυτά ένα κομμάτι για σιτάρ και βιολοντσέλο που παρουσίασε με τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς. Έχει παρουσιάσει το Κοντσέρτο αρ. 1 για σιτάρ και ορχήστρα του Ραβί Σανκάρ με τη Συμφωνική του Λονδίνου υπό τη διεύθυνση του Ζούμπιν Μέτα. Το ίδιο έργο έχει παρουσιάσει επίσης με τη Συμφωνική της Βέρνης, τη Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Τσεχίας και την Ορχήστρα του BBC.
Έχει μοιραστεί τη σκηνή με διασημότητες όπως ο Στινγκ, η Μαντόννα, η Νίνα Σιμόν, ο Χέρμπι Χάνκοκ, ο Έλτον Τζον, ο Πήτερ Γκάμπριελ, ο Τζέιμς Τέυλορ και οι Τζέθρο Ταλ.


Χορηγοί επικοινωνίας
ΤΑ ΝΕΑ, ATHENS VOICE, ΒΗΜΑ FM, GALAXY, PEPPER 96,6, IN.GR, CULTURENOW.GR, MONOPOLI.GR