ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ

Ένας από τους λίγους ερμηνευτές της γενιάς του που παίζει με την ίδια ευκολία τόσο σε βιολοντσέλο μπαρόκ όσο και σε μεταγενέστερο, ο Πήτερ Βίσπλεβεϋ συνδυάζει τεχνική αρτιότητα με βαθιά αυθεντική ερμηνεία.

Οι έξι σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του Μπαχ σε δύο ξεχωριστές συναυλίες

Α΄ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (Σουίτες 1-3)

Johann Sebastian Bach:
– Σουίτα αρ. 1 σε σολ μείζονα, BWV 1007
– Σουίτα αρ. 2 σε ρε ελάσσονα, BWV 1008 
– Σουίτα αρ. 3 σε ντο μείζονα, BWV 1009

Pieter Wispelwey βιολοντσέλο μπαρόκ

Προβλέπεται ειδική έκπτωση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις δύο συναυλίες
Διπλό εισιτήριο (ειδική τιμή για είσοδο και στις δύο συναυλίες)              
€ 12,00 (Φοιτητικά) – 35,00 (Β Ζώνη) – 60,00 (Α Ζώνη) 

Αγοράστε Online τα εισιτήριά σας και για τις δύο συναυλίες

Pieter Wispelwey
Είναι ένας από τους ελάχιστους σολίστ της γενιάς του που παίζει με την ίδια ευκολία σε βιολοντσέλο μπαρόκ όσο και σε μεταγενέστερο. Η άνεση που τον χαρακτηρίζει και η τεχνική του αρτιότητα συνδυάζονται με βαθιά αυθεντική ερμηνεία, στοιχείο που κατέκτησε κριτικούς και κοινό. Το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα φάσμα από τον Γ.Σ. Μπαχ μέχρι τον Σνίτκε και τον Έλλιοτ Κάρτερ, ενώ πολλά έργα έχουν γραφτεί ειδικά για αυτόν.
Γεννήθηκε στην Ολλανδία όπου έκανε τις πρώτες του μουσικές σπουδές, τις οποίες συνέχισε στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία. Ήταν ο πρώτος βιολοντσελίστας στην ιστορία που τιμήθηκε με το Μουσικό Βραβείο της Ολλανδίας (1992).
Δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσμο και έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες (Συμφωνική της Βοστόνης, του Ντάλλας, Συμφωνική ΝΗΚ και Φιλαρμονική του Τόκυο, Συμφωνική του Σύνδεϋ, φιλαρμονική του Λονδίνου, Γκεβάντχαους της Λειψίας, Καμεράτα Σάλτσμπουργκ κλπ.). Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Ιβάν Φίσερ, ο Έσα-Πέκκα Σάλονεν, ο Χέρμπερτ Μπλόμστεντ, ο Κεντ Ναγκάνο, ο Τον Κόοπμαν, ο σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον κ.ά.
Εμφανίζεται στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου: Λονδίνο (Ουίγκμορ Χολ), Παρίσι (Σατλέ, Λούβρο), Άμστερνταμ (Κοντσέρτχεμπαου), Βερολίνο (Κοντσέρτχαους), Μπουένος Άιρες (Τεάτρο Κολόν), Νέα Υόρκη (Λίνκολν Σέντερ) κ.α.
Ο Πήτερ Βίσπελβεϋ παίζει με βιολοντσέλο Giovanni Battista Guadagnini του 1760 και με βιολοντσέλο μπαρόκ Rombouts του 1710.


Χορηγοί επικοινωνίας
GALAXY, NAFTEMPORIKI.GR, CLICKATLIFE.GR, CULTURENOW.GR