Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής τιμά τον σπουδαίο συνθέτη της ομογένειας και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Χρήστο Χατζή.

Σε μια εκδήλωση με αφορμή τη δωρεά στη Βιβλιοθήκη του Αρχείου του -το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο για έρευνα- ο Χρήστος Χατζής και ο καναδοπολωνός συνθέτης και επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Norbert Palej θα μιλήσουν για το συνθετικό τους έργο. Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με δύο νέα έργα τους για βιμπράφωνο, που θα ερμηνεύσει σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα η διακεκριμένη βιμπραφωνίστα Beverley Johnston, στην οποία και είναι αφιερωμένα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των ογδόντα ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

 

Την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 29/4) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών πρόκειται να ερμηνεύσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  το έργο του Χρήστου Χατζή «Εαρινή Ισημερία», υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και με σολίστ τον Θεόδωρο Μιλκόβ. H σύνθεση αυτή αποτελεί παραγγελία της Κ.Ο.Α. για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Περισσότερα: https://www.megaron.gr/event/hfusistimousiki/