Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, μαζί μας θα είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό τη νεαρή αρχιμουσικο Κάτια Μολφέση. Στη σκηνή του Κήπου θα ανέβουν επίσης η Χριστίνα Ψύχα με την μπάντα της και ο Γιάννης Λουκάτος και οι Hot Club de Grèce, που ξεχώρισαν στις φετινές Ανοιχτές Πλατφόρμες, τις φυσικές και διαδικτυακές ακροάσεις του Μεγάρου, μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ).

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

motor oil logo

 

Ακόμα, τη Μέρα της Μουσικής

Πριν τη συναυλία,  στις 18.30, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει στους χώρους της στο Μέγαρο την εκδήλωση με τίτλο Beethoven Pastoral Project, που εμπνέεται από το αντίστοιχο παγκόσμιο πρόγραμμα, το οποίο μέσω της Συμφωνίας αρ. 6, της επονομαζόμενης «Ποιμενικής», προβάλλει το πρόβλημα  της κλιματικής αλλαγής. Το κοινό θα απολαύσει καταξιωμένους μουσικούς να ερμηνεύουν έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, αλλά και νέα παιδιά που συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε αυτό το πολύπλευρο project. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου κάθε καλοκαίρι γίνονται στο γρασίδι. Οι θεατές μπορούν να φέρουν μαζί τους μαξιλάρια ή ριχτάρια.