Η όπερα για μικρούς και μεγάλους «Το Μαγικό Βιολί» παρουσιάζεται από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου. Μαθητές του σχολείου θα σας ταξιδέψουν σ΄ένα μουσικό παραμύθι που εκτυλίσσεται στη Γριζούπολη, μια άσχημη πολιτεία όπου ο βασιλιάς Οράτιος απαγορεύει τα χρώματα, τη μουσική, τα τραγούδια και τη χαρά στους πολίτες, ακόμα και στην κόρη του τη Ρόζα. Όμως μια μέρα καταφθάνει ένας περιπλανώμενος μουσικός, ο Αμίρ, ο οποίος με το βιολί του μαγεύει τον κόσμο και τη Ρόζα. Το παρελθόν έρχεται να συναντήσει το παρόν και όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται ….
«Το Μαγικό Βιολί» πρωτοπαίχθηκε με επιτυχία από την Εθνική Λυρική Σκηνή με την παιδική χορωδία ROSARTE (2011 και 2012 σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργιάδη και σκηνογραφία-κοστούμια της Χρυσάνθης Ψαροπούλου) και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (2013 και 2014) με συμμετοχή της ROSARTE. Διασκευάστηκε σε παιδικό βιβλίο με συνοδευτικό CD και σε θεατρικό μιούζικαλ που παίχθηκε στο Θέατρο Χώρα (2016-2017) καθώς και από άλλες θεατρικές ομάδες.
Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού του έργου και σε συνεργασία με το συνθέτη και τη συγγραφέα-στιχουργό της όπερας και τους λοιπούς συντελεστές, παρουσιάζει τη δική του καλλιτεχνική προσέγγιση όπου οι μαθητές παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν όλους τους ρόλους σ’ ένα έργο το οποίο αναδεικνύει πανανθρώπινες αξίες, τη δύναμη της μουσικής και της αγάπης, και την έξοδο στο φως και στη χαρά.

 

Υπόστήριξη: Εθνική Λυρική Σκηνή ΕΛΣ

και Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου Σύλλογος Γονέων Αλίμου

Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής