ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ 

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Χορωδιακό Συγκρότημα Athens Singers

Ralph Vaughan Williams:
– English Folk Song Suite
– Songs of Travel
– Five Mystical Songs 
– Dona nobis pacem

Heather Heliger σοπράνο
Βαγγέλης Μανιάτης βαρύτονος
Δημήτρης Βεζύρογλου πιάνο

Συμμετέχει εικοσαμελές ορχηστρικό σύνολο

Χορωδιακό Συγκρότημα Athens Singers
Διεύθυνση χορωδίας: Roger Tilley

Το Χορωδιακό Συγκρότημα «Athens Singers» ιδρύθηκε το 1967 – αρχικά ως «The Athens Choral Group» – από την Miranda Villiers, σύζυγο του τότε Υποδιευθυντή του British Council στην Αθήνα. Το Συγκρότημα ιδρύθηκε με κύριο σκοπό το τραγούδι για ίδια ευχαρίστηση των μελών του. Στη συνέχεια όμως λόγω της καλής απόδοσης και του δημοφιλούς ρεπερτορίου της Χορωδίας, άρχισαν να πραγματοποιούνται συναυλίες για το κοινό. Τα πρώτα χρόνια ο αριθμός των χορωδών ήταν περίπου 16, ενώ σήμερα αριθμεί περίπου 45 άτομα.
Πρώτος Διευθυντής του Συγκροτήματος ήταν ο Michael Llewellyn Smith, γνωστός άγγλος ιστορικός που ζούσε στην Αθήνα. Στη συνέχεια ανέλαβε ως Τακτικός Διευθυντής ο Robert Brenton Betts, αμερικανός ιστορικός, πρώην διπλωμάτης και ολοκληρωμένος μουσικός (οργανίστας, μαέστρος, τραγουδιστής, ενορχηστρωτής). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Χορωδία τραγουδούσε συχνά και υπό τη διεύθυνση του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, βοηθού μαέστρου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε ως Μόνιμος Διευθυντής της Χορωδίας από το 1982 μέχρι το τέλος του 1983.
Διευθυντής του Συγκροτήματος είναι σήμερα ο Roger Tilley.
Το ρεπερτόριο των «Athens Singers» περιλαμβάνει έργα των Handel, John Stainer, Mozart, Purcell, Haydn και Fauré. Το Συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε χώρους όπως η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, η Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, το Pierce College, το Μουσείο Μπενάκη και το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.



Χορηγοί επικοινωνίας
ΑΘΗΝΑ 9.84, ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, CULTURENOW.GR, MONOPOLI.GR