Δράση-εργαστήριο Σβόλοι  του φυσικού καλλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη,

με αφορμή την ομώνυμη εγκατάσταση της Κατερίνας Κατσιφαράκη

στο πλαίσιο της έκθεσης Songlines

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα διοργανώνεται στον Κήπο του Μεγάρου δράση-εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών στο πλαίσιο της εφήμερης εγκατάστασης Σβόλοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και μπορούν να συμμετάσχουν και μικροί και μεγάλοι.

 

Οι Σβόλοι είναι ένα νέο κοινοτικό project σε εξέλιξη της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο πλαίσιο της έκθεσης Songlines. Για τη δημιουργία του η καλλιτέχνις συνεργάστηκε με τον φυσικό καλλιεργητή Παναγιώτη Μανίκη, ο οποίος οργάνωσε για το σκοπό αυτό εκπαιδευτικό εργαστήριο στον Ταΰγετο πριν από λίγους μήνες. Η προετοιμασία των σβόλων από αργιλόχωμα και σπόρους κηπευτικών και σιτηρών πραγματοποιήθηκε με εθελοντές ως συμμετοχική διαδικασία.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες της έκθεσης να μάθουν περισσότερα για τη φυσική καλλιέργεια και την παραγωγή των σβόλων, με αφορμή το ομώνυμο έργο της Κατερίνας Κατσιφαράκη αλλά και το ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή που παρουσιάζει τον φυσικό καλλιεργητή και περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής τους.

 

Στη δράση-εργαστήριο που θα γίνει στην Πλατεία του Κήπου, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν, σε ειδικό χώρο με τραπέζια, τους δικούς τους σβόλους, χρησιμοποιώντας αργιλόχωμα, νερό και σπόρους κηπευτικών (ευγενική προσφορά του Π. Μανίκη), με την καθοδήγηση του ίδιου. Στη συνέχεια, οι σβόλοι αυτοί θα μοιραστούν σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο. Μετά τη λήξη του εργαστηρίου, ακολουθεί ξενάγηση στην έκθεση από την Κατερίνα Κατσιφαράκη.