29 Οκτωβρίου | Γούβες | Γυμνάσιο–Λύκειο «Γ. Δροσίνης» | 19:00 

Είσοδος Ελεύθερη

Στα ορεινά και απομονωμένα αυτά χωριά που οι φωτιές έφτασαν στις παρυφές τους καταστρέφοντας γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, μέσα στο αυθεντικό κλίμα ενός καφενείου, ενός σχολείου, ακόμη και μιας μικρής πλατείας, αν ο καιρός το επιτρέψει, οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν και θα επικοινωνήσουν με τους κατοίκους.

Μέσα στη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, συχνά με τη ζεστασιά ενός τζακιού και μιας ξυλόσομπας, θα μεταδώσουν στους κατοίκους του χωριού και των κοντινών χωριών την πολύτιμη ζωογόνο εμπειρία και την αύρα της ζωντανής μουσικής.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ολοκληρώνει στα τέλη Νοεμβρίου το επιτυχημένο πρόγραμμά του Γέφυρες της Μουσικής, υποστηρίζοντας με τον δικό του τρόπο τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Στo πλαίσιo αυτό εντάσσεται και η νέα συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου των Ψαχνών Ευβοίας. Η αρχή γίνεται με την κινηματογράφηση της συναυλίας του Νίκου Πορτοκάλογλου στις Γούβες, από φοιτητές του τμήματος, με σκοπό το υλικό αυτό να οδηγήσει στη δημιουργία ενός φιλμ με χαρακτήρα εκπαιδευτικό και αρχειακο και το έναυσμα συνεργασίας με το τμήμα για τις σχεδιαζομενες μελλοντικές πολιτιστικές δράσεις του Μεγάρου στη Βόρεια Εύβοια.

 

Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε ειδικά από Τομεακό Πρόγραμμα «Εκκίνηση» του ΥΠΠΟΑ. Υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Φωτοδότες» σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, την  Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας καθώς και σε συνεργασία με τους Δήμους ΜαντουδίουΛίμνηςΑγίας Άννας και ΙστιαίαςΑιδηψού.

Γιορτες του Δάσους   Δημος Ιστιαίας