Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση με ειδικούς σχετικά με τις έννοιες της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την ανάπτυξη της ρομποτικής και την αλληλεπίδραση με την ανθρωπότητα και τις πιθανές χρήσεις της. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Βασιλάκης (σαξοφωνίστας, συνθέτης ακαδημαϊκός ερευνητής, διδάσκων στο ΕΚΠΑ, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Jazz μουσική και αυτοσχεδιασμός με νέες τεχνολογίες). Στην παρουσίαση, ο Gil Weinberg (Professor and Director, Center for Music Technology Coordinator, M.S. and Ph.D. programs Georgia Tech).

Στρογγυλή τράπεζα
Στην στρογγυλή τράπεζα στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση με ειδικούς σχετικά με τις έννοιες της τεχνητής νοημοσύνης στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, την ανάπτυξη της ρομποτικής και την αλληλεπίδραση με την ανθρωπότητα και τις πιθανές χρήσεις της.

Το πάνελ αποτελείται από επιστήμονες, ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές φιλοσοφίας, τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας, προγραμματισμού, ρομποτικής και μουσικής από ιδρύματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Georgia Tech.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά.

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.A. στην Αθήνα

logo us embassy

Σε συνεργασία με το  ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Demokritos logo