Κάτοχος του βαρύτιμου Gilmore Artist Award (που συχνά αποκαλείται «βραβείο Νόμπελ του πιάνου»), ο Ραφάλ Μπλέχατς θριάμβευσε στον Διεθνή Διαγωνισμό Σοπέν της Βαρσοβίας το 2005, κατακτώντας όχι μόνο το πρώτο αλλά και όλα τα επιμέρους βραβεία. Σήμερα έχει στο ενεργητικό του μια λαμπρή καριέρα, με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, και τη φήμη του κορυφαίου ερμηνευτή έργων Σοπέν της γενιάς του. Ανάλογο μουσικό κύρος έχει και η ορχήστρα Sinfonia Varsovia, αριθμώντας χιλιάδες συναυλίες και πάνω από τριακόσιες ηχογραφήσεις για τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες. Ο ακμαίος σέρβος μαέστρος Αλεξάνταρ Μάρκοβιτς, πρώτος προσκεκλημένος αρχιμουσικός της ορχήστρας, διευθύνει την αποψινή συναυλία, η οποία κορυφώνεται με τη σπαρακτική Δεύτερη συμφωνία του πολωνού συνθέτη Κριστόφ Πεντερέτσκι, που για σειρά ετών υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας.

 

 

Με την υποστήριξη

του Ινστιτούτου Adam Mickiewicz

 

και της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα

 

Το Ινστιτούτο Adam Mickiewicz είναι ένα πολιτιστικό ίδρυμα, στόχος του οποίου είναι να οικοδομήσει ένα διαρκές ενδιαφέρον για τον πολωνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται με ξένους εταίρους και προωθεί τον διεθνή πολιτιστικό διάλογο σύμφωνα με τους στόχους και τους σκοπούς της πολωνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το Ινστιτούτο έχει παρέμβει με πολιτιστικά έργα σε 70 χώρες και 6 ηπείρους, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Μαρόκο, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Λετονία, καθώς και στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα. Μέχρι σήμερα, το Iνστιτούτο έχει παρουσιάσει 38 στρατηγικά προγράμματα που έχουν παρακολουθήσει 60 εκατομμύρια θεατές. Το Ινστιτούτο Adam Mickiewicz χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας.
Η ναυαρχίδα του, η ειδησεογραφική υπηρεσία CULTURE.PL, ανοίγει διάλογο με το πολιτιστικό γίγνεσθαι και τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στην καλλιτεχνική σκηνή της Πολωνίας, μέσα από άρθρα και ειδήσεις σε πολωνικά, αγγλικά και ουκρανικά.

“Interactive garden” εμπνευσμένος από το έργο του  of Krzysztof Penderecki 

 

AMI- POLAND
AMI- POLAND

www.pendereckisgarden.pl/en