ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ – ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Sir Neville Marriner (1924-2016)
Μεγάλη μορφή της κλασικής μουσικής, ιδρυτής και ισόβιος αρχιμουσικός της Ακαδημίας του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, ο Sir Neville Marriner υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Επίτιμος Πρόεδρος της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Ομιλία για τον Sir Neville Marriner από τον Νίκο Τσούχλο, πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Πρόεδρο του Ωδείου Αθηνών και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ludwig van Beethoven:
– Κοριολανός, εισαγωγή για ορχήστρα, έργο 62,
  διευθύνει από το αναλόγιο ο εξάρχων Tomo Keller
– Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2, έργο 19
– Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4, έργο 58

Academy of St. Martin in the Fields                    
Πιάνο και μουσική διεύθυνση: Murray Perahia

Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 1958 από τον Σερ Νέβιλ Μάρρινερ, ο οποίος συγκέντρωσε τότε μια ομάδα από κορυφαίους μουσικούς και σχημάτισε ένα μικρό, ευέλικτο σχήμα μουσικής δωματίου. Πήρε το όνομά της από το Ναό του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, όπου έδωσε την πρώτη της συναυλία τον Νοέμβριο του 1959. Αν και σχηματίστηκε ως σύνολο δωματίου, γρήγορα επέκτεινε το ρεπερτόριό της και σε συμφωνικά έργα. Με εμφανίσεις στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου και με έναν μακρύ δισκογραφικό κατάλογο, η Ορχήστρα απέκτησε διεθνή φήμη, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό με την ηχογράφηση του σάουντρακ της ταινίας Amadeus του Μίλος Φόρμαν. Σήμερα, Μουσικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών είναι ο διάσημος βιρτουόζος βιολιστής Τζόσουα Μπελ, ο οποίος φρόντισε να διατηρήσει το πνεύμα συνεργασίας και την ευελιξία του αρχικού (μικρότερου και χωρίς αρχιμουσικό) συνόλου εγχόρδων, χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν «σήμα κατατεθέν» της Ορχήστρας.

Δείτε το video στο youtube


Χορηγός
ALPHA BANK

Χορηγοί επικοινωνίας
NOVACINEMA, NOVALIFE