Srdjan Ivanovic Blazin’ Quartet

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Federico Casagrande – κιθάρα

Mihail Ivanov – κοντραμπάσο

Srdjan Ivanovic – ντραμς

Η οδύσσεια του Σερτζάν ξεκίνησε στο Σαράγεβο, από το οποίο, το 1992, εν μέσω πολέμου, μετακομίζει στην Αθήνα με τον πατέρα του, κιθαρίστα και συνθέτη. Έπειτα από ένα ερωτοχτύπημα με τα τύμπανα, αρχίζει μαθήματα με τον ντράμερ Γιώργο Πολυχρονάκο, ενώ παράλληλα τελειώνει το μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Παλλήνης. Έπειτα από μουσικές σπουδές στην Ολλανδία, αποφοιτά από το Ωδείο του Άμστερνταμ (BMus) και της Ουτρέχτης (MMus) και διακρίνεται κερδίζοντας βραβεία και διαγωνισμούς με επαίνους για την πρωτοτυπία τόσο του παιξίματος όσο και των συνθέσεών του. Το 2014 μετακομίζει στο Παρίσι.

Συνδυάζοντας την ανατολίτικη μουσική φιλοσοφία με την περιπέτεια της τζαζ, η μπάντα Blazin’ Quartet δημιούργησε έναν μοναδικό ήχο, μεταξύ μελωδικού και ρυθμικού, παραδοσιακού και μοντέρνου. Εκπλήσσοντας κοινό και κριτικούς, το Κουαρτέτο έχει κερδίσει βραβεία (Dutch Jazz Competition κ.ά.) και περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Σε μια πανευρωπαϊκή σύνθεση, ο τελευταίος δίσκος τους κυκλοφόρησε το 2021 με τίτλο Sleeping Beauty (Coolabel/MoonJune Records).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

… μην περιμένετε κανένα φολκλόρ, κανένα κλισέ αχαλίνωτης φανφάρας. Είναι η απόχρωση και η φαντασία που κυριαρχούν εδώ. – Yann Mens, La Croix

Κοιμάται η ομορφιά; Ή μήπως σε αυτό που ονομάζεται ύπνος πρέπει να δούμε, να ανακαλύψουμε και να αγαπήσουμε αυτό που κάνει την ίδια την ομορφιά; Ο ντράμερ Srdjan Ivanovic, επικεφαλής του Blazin’ Quartet, έκανε την επιλογή του. Η επίδειξη εδώ είναι εξαιρετική. Η «Ωραία Κοιμωμένη» είναι μια μοναδική επιτυχία. Jazz Νotes

Τα έξυπνα μεταμοντέρνα παιχνίδια του νέου Blazin’ Quartet ήταν αξιοσημείωτα. Αναστρέφουν και τροποποιούν τις συμβάσεις, όπως θα περίμενε κανείς από ένα συγκρότημα του οποίου το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Jalkan Bazz».– Josef Woodard, Downbeat (US)

«…Μπαλάντες που μεταμορφώνονται σε καταιγίδες, ξαφνικά παραμερισμένες από τη λιακάδα…»– Jean Claude Vantroyen, Le Soir (Βέλγιο)

Website: http://blazinquartet.com/
Twitter: @srdjanovic @blazinquartet
Facebook: @srdjanovicmusic @blazinquartet
Instagram: @srdjanovicmusic @blazinquartet