Το De Profundis Ensemble είναι μια ομάδα νέων μουσικών, μυημένων και εκπαιδευόμενων στην κλασική μουσική, με όραμα και διάθεση προσφοράς και αναζήτησης.

Η εστία του συνόλου εγχόρδων βρίσκεται στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, ένα ναό που φιλοξενεί από τον Οκτώβριο του 2021, σε μηνιαία συχνότητα, τις συναυλίες του De Profundis Ensemble, στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου Abendmusik [Απογευματινή Μουσική]. Το ρεπερτόριο κάθε συνάντησης περιλαμβάνει δυσεύρετες συνθέσεις της μπαρόκ περιόδου. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 το σύνολο αποτελεί την in-residence ορχήστρα του ναού. Οι πρώτες τρεις συναυλίες του κύκλου Abendmusik μεταδόθηκαν από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ως αφιέρωμα στο σύνολο De Profundis.

Το σύνολο έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους Σταθουλόπουλο Σωκράτη, Σταθουλόπουλο Βαγγέλη, Σδούκο Ηλία, Μουζακίτη Θοδωρή, Παρασκευόπουλο Χρήστο, Αγγελίδη Δημήτρη, Πρεβεζιάνο Νικόλα, Κατσούρα Μαρία, Σωτηρίου Ελένη, Μπότση Άγγελο, Σούκα Βασίλη, Πετρίν Αλέξανδρο και Μπέη Νικόλα.

Στις δράσεις του συνόλου περιλαμβάνονται δύο επιτυχημένες, ζωντανές παρουσιάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα τρίπτυχο Stabat Mater (Βιβάλντι, Περγκολέζι, Μποκκερίνι), όπως και αποσπάσματα από τις Tέσσερις εποχές του Βιβάλντι και το Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο του Κορέλλι.

Από τον Ιανουάριο του 2023, το σύνολο, σε συνεργασία με το ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή, παρουσιάζει ένα νέο διαδραστικό, μουσικό πρόγραμμα για παιδιά (Ώρα για μουσική στο μουσείο).

https://de-profundis-ensemble.jimdosite.com/

Instagram

Facebook