Ταξιάρχης Γεωργούλης, ούτι
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά
Τάσος Πούλιος, κανονάκι
Σοφία Ευκλείδου, τσέλο
Γιάννης Πούλιος, βιολί

Το σχήμα δημιουργήθηκε λίγο πριν από την πανδημία, γεγονός το οποίο δεν άφησε μεγάλα περιθώρια δράσης. Στη σύντομη διαδρομή του, το Κουιντέτο εμφανίστηκε στο Arctic Light Festival με guest τον Σωκράτη Σινόπουλο, επίσης στη σκηνή του Underfow, στο Άλικο και στο Galata Gazi.
Ο βασικός πυρήνας του σχήματος είναι το τρίο ούτι-κανονάκι-κρουστά, εμπλουτίζεται όμως με την επιπλέον παρουσία των δύο εγχόρδων, βιολί-τσέλο, παραπέμποντας σε ηχοχρώματα σύγχρονου ανατολικού ήχου.

Το σχήμα Livas Quintet θέτει στο προσκήνιο της επιτέλεσης ακούσματα, πρακτικές και περιβάλλοντα από τη λαϊκή μουσική της Τουρκίας με  τρόπο άμεσο, σύγχρονο και απόλυτα επικαιροποιημένο. Ρεπερτόριο με αναφορά στις λαϊκές μουσικές της Ανατολίας αλλά και του αστικού χώρου της Ελλάδας και της Τουρκίας, παρουσιάζεται με τρόπο που αφενός μεν δίνει έμφαση στα ιδιότυπα μορφολογικά και εκφραστικά χαρακτηριστικά του είδους (διαστηματικός πλούτος, ειδικό τροπικό φρασεολόγιο, έντονη διαποίκιλση), αφετέρου δε υπερβαίνει την καθιερωμένη ιστορικά φόρμα, κυρίως μέσω του δεσπόζοντος ρόλου του αυτοσχεδιασμού. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δόμηση πλούσιων ηχοτοπίων (soundscapes), εξασφαλίζει στο όλο άκουσμα μια φρεσκάδα, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στο να δημιουργηθεί μια αίσθηση οικειότητας, παρά το γεγονός πως το ίδιο το αποτέλεσμα στην ουσία του είναι απαιτητικό τεχνικά και ιδιάζον υφολογικά. Τα αυτοσχεδιαστικά δε θέματα ανά περίπτωση άλλοτε ακολουθούν τις καθιερωμένες φόρμες των Taksim και άλλοτε ενσωματώνουν, δημιουργικά, στοιχεία και τεχνικές από σύγχρονους ήχους, όπως η τζαζ. Από το ρεπερτόριο του σχήματος δεν λείπουν και συνθέσεις των ίδιων των μελών του.