Οι Reggetiko Project είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργεί εφήμερα μουσικά ψηφιδωτά με αρχαία και σύγχρονα όργανα. Ξεκινώντας το μουσικό του ταξίδι το 2012, το συγκρότημα ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν φολκ, τζαζ και αρχαίους ήχους από την Ανατολή και τη Δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια σε ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας την ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: η μουσική ως μονοπάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Στο τρίτο άλμπουμ του Reggetiko Project, Albatross, συμμετέχει ο θρυλικός, βραβευμένος με Grammy, βούλγαρος πιανίσταςτ Milcho Leviev. Το μουσικό ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία τους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης το 2021. Το Albatross παρουσιάστηκε στην επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στη συνέχεια στο Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Keep on Jazz and Beyond Θεσσαλονίκης και στο Rialto World Music Festival στην Κύπρο. Το RP συνόδευσε το Θέατρο Σκιών Κωστιδάκη στην αίθουσα συναυλιών Ριάλτο στη Λεμεσό (Κύπρος).

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί στο Παλέρμο της Σικελίας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και εκτενώς στη Γερμανία.

Website: www.reggetiko.com

Facebook

Instagram