ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
Johann Sebastian Bach

Συμπαραγωγή:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
ΑΡΙΕΤΤΑ

Ο Γιώργος Πέτρου και οι Μουσικοί της Καμεράτα παρουσιάζουν τα Έξι Βρανδεμβούργια κοντσέρτα με τη δική τους σφραγίδα της αυθεντικής ερμηνείας, αυτή που τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο δυναμικά σύνολα μπαρόκ στη διεθνή σκηνή.

– J.S. Bach: Βρανδεμβούργια κοντσέρτα, BWV 1046-1051

Οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
σε όργανα εποχής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

«…καθώς η Υψηλότης Σας φάνηκε να λαμβάνει κάποια ευχαρίστηση από τα μικρά ταλέντα που ο Ουρανός μου δώρισε για τη Μουσική… έλαβα την πρωτοβουλία να θέσω τις ταπεινές μου δυνάμεις στην υπηρεσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητος…» γράφει ο ίδιος ο Μπαχ στην ιδιόχειρη αφιέρωσή του προς τον Μαργράβο του Βρανδεμβούργου στην προμετωπίδα των Έξι Κοντσέρτων για διάφορα όργανα στα 1721. Αποτέλεσμα αυτής της «εύνοιας» της Μοίρας προς τον Μεγάλο Κάντορα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της αντιστικτικής γραφής του ύστερου μπαρόκ, αλλά και ολόκληρης της μουσικής φιλολογίας μέσα στους αιώνες.

Δείτε το video στο youtube



Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, ΝΟVACINEMA, NOVALIFE, ΑΥΓΗ, ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, NAFTEMPORIKI.GR, CULTURENOW.GR, LIFE.GR, MONONEWS.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR