ΠΙΑΝΟΡΑΜΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Από τη Ρωσία με αγάπη

Ο Σεργκέι Προκόφιεφ δεν ήταν μόνο πρωτοπόρος συνθέτης αλλά και λαμπρός βιρτουόζος του πιάνου. Καρπός των δύο αυτών συμπληρωματικών ιδιοτήτων ήταν και οι σονάτες για πιάνο, που δίκαια συγκαταλέγονται στις χρυσές σελίδες του πιανιστικού ρεπερτορίου του 20ού αιώνα. Τα τρία έργα του προγράμματος δίνουν μια πλήρη εικόνα του πολυδιάστατου ύφους του Προκόφιεφ, από την ανέμελη λάμψη της Δεύτερης και τον αιχμηρό μοντερνισμό της Πέμπτης ως τη μεγαλοπρέπεια της Όγδοης.

Σεργκέι Προκόφιεφ:
– Σονάτα για πιάνο αρ. 2, έργο 14
– Σονάτα για πιάνο αρ. 5, έργο 135
– Σονάτα για πιάνο αρ. 8, έργο 84

Τίτος Γουβέλης πιάνο


ΤΙΤΟΣ ΓΟΥΒΕΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τους Ά. Γαρουφαλή, P. Katin, F. Pavri και D. Merlet, καθώς και εκκλησιαστικό όργανο με τον N. Kύναστον. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά. Δίνει σε τακτική βάση ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο), συνεργαζόμενος με σημαντικούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Το ρεπερτόριό του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από το Μπαρόκ ως τον 21ο αιώνα και περιλαμβάνει έργα άνω των 60 ελλήνων συνθετών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο N. Μάντζαρος. Παράλληλα, είναι συντάκτης των προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, NAFTEMPORIKI.GR, CULTURENOW.GR, LIFE.GR, MONONEWS.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR