ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΠΙΑΝΟΡΑΜΑ

– Robert Schumann: 4 Νυχτερινά κομμάτια, έργο 23
– Frédéric Chopin:
  Νυχτερινό, έργο15, αρ. 2
  Νυχτερινό, έργο 62
– Maurice Ravel: Ο Γκασπάρ της νύχτας (3 ποιήματα για πιάνο σε ποίηση Α. Μπερτράν)
– Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου: The night of Tristia
– George Crumb: Eine kleine Mitternachtsmusik*, έργο για προετοιμασμένο πιάνο
– Oscar Peterson: Round Midnight*
* Παραλλαγές πάνω στο Round Midnight του Thelonious Monk

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου πιάνο

Δείτε το video στο youtube

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, διευθύντρια της Χορωδίας Τρικάλων. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (τάξη Αλίκης Βατικιώτη), συνέχισε στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας (τάξη Όλγας Ζούκοβα), στην Ακαδημία Λιστ της Βουδαπέστης, κοντά στον Πέτερ Σόλυμος και, με υποτροφία του Ιδρύματος Α. Ωνάσης, στο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα (τάξη Γκιόργκι Σέμποκ). Έχει επίσης μελετήσει με τον Άλφρεντ Μπρέντελ. Διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου της Γενεύης (βραβεία Liestockl και Fazioli). Μελέτησε θεωρητικά και σύνθεση με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου, στην Αμερική με τον Φρέντρικ Φοξ, καθώς επίσης τζαζ και συνδυασμό έργων για πιάνο με κρουστά.
Έχει ασχοληθεί διεξοδικά με τον Γ.Σ. Μπαχ, έχει ερμηνεύσει ολόκληρο το έργο του για πληκτροφόρα, έχει παρουσιάσει σε κύκλους ρεσιτάλ το Καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο, τις Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ και τα κοντσέρτα του. Έχει δισκογραφήσει και ερμηνεύσει το έργο του Ρ. Σούμαν. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά περιελάμβανε Σονάτες του Γκαλούππι και του Μότσαρτ. Το ρεπερτόριό της εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι έργα των Τακεμίτσου, Στοκχάουζεν, Λίγκετι, Κραμπ κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Τσεχία, Ρωσία, Φινλανδία, Ουγγαρία), Αμερική και Καναδά.
Από τη Lyra κυκλοφορεί ο κύκλος τραγουδιών Σμάλτο, σε δική της μουσική, στίχους και ενορχήστρωση. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν (εκδ. Φ. Νάκας) τα 12 Ορυκτά για σόλο πιάνο και τα 12 +1 όστρακα και σκιές για πιάνο και φωνή, καθώς και για πιάνο σε ποίηση Λόρκα, Μπωντλαίρ, Μπλέικ, Γκαίτε. Έχει δισκογραφήσει το πιανιστικό έργο του Γ.Α. Παπαϊωάννου, του Β. Κατσούλη και έχει ερμηνεύσει έργα Μητρόπουλου (Mεγάλη ελληνική σονάτα), Σκαλκώτα,  Κουμεντάκη, Κούκου, Κουρουπού, Σισιλιάνου κ.ά. Διδάσκει στο Ωδείο Φ. Νάκας όπου είναι Έφορος της σχολής του πιάνου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Μοτσενίγου της Ακαδημίας Αθηνών.


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ, GALAXY 92, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, NAFTEMPORIKI.GR, CULTURENOW.GR, LIFE.GR, MONONEWS.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR