ΠΙΑΝΟΡΑΜΑ

Εβδομήντα χρόνια χωρίζουν την αισιόδοξη και ορμητική Φαντασία του Οδοιπόρου του νεαρού Σούμπερτ από τις γεμάτες λυρισμό Φαντασίες έργο 116 του ώριμου Μπραμς – μεγάλου θαυμαστή της ιδιοφυΐας του πρώτου. Ο Ούβε Μάτσκε μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στο ρομαντικό πιάνο και τη Βιέννη του 19ου αιώνα.

– Franz Schubert: Από τις 4 Impromptus D 899, έργο 90, αρ. 1 & 2
  & Φαντασία D 760 (Του οδοιπόρου)
– Johannes Brahms: Σκέρτσο, έργο 4 & Φαντασίες, έργο 116

Uwe Matschke πιάνο

Δείτε το video στο youtube

ΟΥΒΕ ΜΑΤΣΚΕ
Ο Ούβε Μάτσκε γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» της Βαϊμάρης (τάξη της Γιουλιάνε Λέρχε) και στην Ακαδημία «Φραντς Λιστ» της Βουδαπέστης με κρατική υποτροφία. Σημαντική επιρροή στην πιανιστική του τέχνη έπαιξαν οι Τζέικομπ Λατάινερ και Πέτερ Σόλυμος, καθηγητές του επί σειρά ετών στο Διεθνές Μουσικό Σεμινάριο της Βαϊμάρης. Έλαβε μέρος με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, Ουγγαρία και Ιταλία.
Δίδαξε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φραντς Λιστ» της Βαϊμάρης και είναι τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της ΚΟΘ. Διατέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου HELEXPO και του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής».
Ο Ούβε Μάτσκε έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα όπως Μόσχα, Αμβούργο, Μόναχο, Βερολίνο, Λειψία, Δρέσδη κ.α. Ο διεθνής Τύπος έχει εξάρει τον ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία. Ως σολίστ έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών, την ΚΟΑ, την ΚΟΘ και την Ορχήστρα  των Χρωμάτων.
Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με πολυάριθμα μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους, όπως το Κουαρτέτο Γκεβάντχαους, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Komitas της Αρμενίας, καθώς και με σημαντικούς σολίστ: Β. Χούντετσεκ και Β. Μιλάνοβα (βιολί), Κ. Φελτς (τσέλο) και Λ.Φ. Ραμπίν (τραγούδι). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις: Φεστιβάλ του Μπράουνσβαϊγκ, Φεστιβάλ της Ερφούρτης, Δημήτρια και  έχει παίξει σε σημαντικές αίθουσες: Mozart–Gesellschaft του Μονάχου, Αίθουσα Μουσικής Cemal Reşit Rey της Κωνσταντινούπολης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.
Ηχογραφήσεις με τον Ούβε Μάτσκε έχουν γίνει από τη γερμανική, ελληνική και κυπριακή Ραδιοφωνία – Τηλεόραση. Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται έργα Μπαχ, Σούμαν, Σούμπερτ, Λιστ, Μούσοργκσκι και ελλήνων συνθετών (EMI, Virgin, IRIDA CLASSICAL, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας).


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, GALAXY 92, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, NAFTEMPORIKI.GR, CULTURENOW.GR, LIFE.GR, MONONEWS.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR