Η εγκατάσταση περιλαμβάνει φωτισμούς που μπορεί να επηρεάσουν άτομα με επιληψία

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συναυλία λήξης του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex στον Κήπο του Μεγάρου, ο αυστραλός συνθέτης-ερμηνευτής Ben Frost, υπότροφος μουσικής της Rolex με μέντορα τον Brian Eno, δημιουργεί μια ηχητική εγκατάσταση ειδικά για την Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη: πάνω από σαράντα αιωρούμενα ηχεία θα περιβάλλουν τους επισκέπτες,   διαμορφώνοντας ένα μεταβαλλόμενο ηχητικό τοπίο.

Το κοινό θα παρακολουθεί πάνω στη σκηνή, και θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει ελεύθερα καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σχετικά με το έργο

Μέσω αυτού του νέου έργου, ο Frost θέτει υπό αμφισβήτηση ό,τι συνιστά τη «φύση», εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την περίπλοκη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Σε συνδυασμό με το φως, οι μεταβαλλόμενες θέσεις των μεμονωμένων ηχητικών συχνοτήτων στο χώρο δημιουργούν ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον αρμονιών, επινοώντας ένα νέο είδος ηχητικής οικολογίας, φυσικής, ζωντανής και «αναπνέουσας».

Συμπαραγωγή Rolex Arts FestivalΜέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την ίδια μέρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε και την συναυλία λήξης του Rolex Arts Festival με μουσικές του κόσμου, στον Κήπο του Μεγάρου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Σχετικά με το Rolex Arts Festival

Το «Φεστιβάλ Τεχνών Rolex: γιορτάζοντας 20 χρόνια καθοδήγησης» πραγματοποιείται από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2023 σε σημαντικούς χώρους στην Αθήνα, σηματοδοτώντας την 20ή επέτειο του Προγράμματος Rolex για την καλλιτεχνική καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε νέους και υποσχόμενους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, της αρχιτεκτονικής, των εικαστικών και της λογοτεχνίας να έρθουν σε δημιουργική αλληλεπίδραση με αναγνωρισμένους στον τομέα τους διεθνείς καλλιτέχνες.

Για πρώτη φορά η Rolex επιλέγει την Αθήνα για να παρουσιάσει, σε μια τριήμερη γιορτή, τα επιτεύγματα και τις δημιουργικές σχέσεις των προστατευομένων και των μεντόρων της –που ξεπερνούν τους 60–, μέσα από ποικίλες παραστάσεις, εκθέσεις, αναγνώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις και συζητήσεις.


Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

 

Rolex Arts Festival Logo