ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Νέων Συνθετών, έναν θεσμό που εισήγαγε το 1997 ο συνθέτης, μαέστρος και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το φετινό Εργαστήριο θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 13 Μαΐου, οπότε και θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση των έργων σε συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
 
Είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του. Έτσι, οι νέοι συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο Εργαστήριο, καλούνται να χρησιμοποιήσουν ως αφετηρία για τη σύνθεσή τους αποσπάσματα από έργα του μεγάλου συγγραφέα. Πολύτιμη στο σημείο αυτό είναι η συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και τον επιστημονικό τους υπεύθυνο Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, ο οποίος συμμετέχει συμβουλευτικά στη διαδικασία.
Η προετοιμασία και η παρουσίαση των συνθέσεων θα γίνει σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου.
Επιτροπή εργαστηρίου: Μίλτος Λογιάδης, Θόδωρος Αντωνίου και Γιώργος Κουρουπός

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Ξένια ΚωνσταντινίδουΓιώργος Παπαοικονόμου
και Κωνσταντίνος Χαλιάσας

Αφήγηση, τραγούδι: Τάσος Αποστόλου μπάσος

Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής
Γιώργος Σκριβάνος φλάουτο, Άγγελος Πολίτης κλαρινέτο, Χρήστος Καλούδης κόρνο
Μαξίμ Μανκόβσκι κρουστά, Βίκυ Στυλιανού πιάνο, Στέλλα Τσάνη βιολί, Λευκή Κολοβού βιολοντσέλο

Μουσική διεύθυνση: Ιάκωβος Κονιτόπουλος


Χορηγοί επικοινωνίας
THETOC.GR, MONOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, IN2LIFE.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR