ΦΡΑΝΤΣ ΛΙΣΤ

Ο Σούμπερτ συναντά τον Λιστ, έναν από τους πρώτους και πιο ένθερμους θαυμαστές του. Το πιάνο συναντά τη φωνή, η ποίηση συναντά τη μουσική. Μια βραδιά με πασίγνωστα τραγούδια του μέγιστου συνθέτη λίντερ Σούμπερτ, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του Λιστ. Και οι δυο βασίζονται σε κορυφαίους εκπρόσωπους της γερμανόφωνης ποίησης: Γκαίτε (Στη Μινιόν, σε μουσική Σούμπερτ), Χάινε (Είσαι σαν λουλούδι, σε μουσική Λιστ), Ρύκερτ, Χύττενμπρεννερ. Και ο γενναιόδωρος Λιστ, που όπως πάντα αναδείκνυε την καλή μουσική των προκατόχων του, μέσα από τη δική του ιδιαίτερη τέχνη, της μεταγραφής για πιάνο, δίνει την ευκαιρία σε υπέροχα τραγούδια του Σούμπερτ να αποκτήσουν νέα ταυτότητα, όπου το πιάνο συνοδεύει και τραγουδά ταυτόχρονα. Ο Oδοιπόρος, o Mυλωνάς και το ρυάκι, η Μαργαρίτα στο ροδάνι είναι μερικά από τα τραγούδια του Σούμπερτ που αποκτούν έτσι νέα ζωή!

– Franz Schubert / Franz Liszt: Μεταγραφές για σόλο πιάνο: Der Wanderer, Aufenthalt, Der Leiermann, Der Müller und der Bach,  Gretchen am Spinnrade κ.ά.
– Franz Schubert: Λίντερ
  Lieder der Mignon, Nachtstück, Der Jüngling auf dem Hügel, Liebhaber in allem Gestalten κ.ά.
– Franz Liszt: Λίντερ
  Ich liebe dich, Die Loreley, Du bist wie eine Blume, Freundvoll und leidvoll κ.ά.

Χριστίνα Γιαννακοπούλου σοπράνο
Θοδωρής Τζοβανάκης πιάνο


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6,AΘΗΝΑ 9.84, CULTURENOW.GR, NAFTEMPORIKI.GR, CLICKATLIFE.GR, ARTANDPRESS.GR, METEO.GR