Το Κουαρτέτο Sonoro ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στη Γάνδη. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον προβεβλημένα σύνολα μουσικής δωματίου της γενιάς του, χάρη στη συναρπαστική λάμψη και σφριγηλότητα του ήχου του που τόσο γενναιόδωρα θέτει στην υπηρεσία των δημοφιλέστερων κλασικών έργων, αλλά και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Στο Μέγαρο θα απολαύσουμε τους χαρισματικούς αυτούς μουσικούς σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κλασική κομψότητα και την πρωτοπορία.

Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το εμβληματικό Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 3 από τα Κουαρτέτα Ραζουμόφσκι του Μπετόβεν, και τη νέα σύνθεση της κορυφαίας βελγίδας συνθέτριας Ανελίζ Βαν Πάρυς, παραγγελία του συνόλου για την περιοδεία του ως Rising Star, που εμπνέεται από το τραγούδι των τζιτζικιών στα πάρκα της Ιαπωνίας.

 

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες στις Αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, μέσα από το θεσμό των Rising Stars, έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. παράλληλα με την ανάδειξη ανερχόμενων αστέρων, στόχος του θεσμού είναι να προάγει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών. Σε αυτό το πλαίσιο τα ρεσιτάλ των Rising Stars συνοδεύονται από εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, επισκέψεις σε κοινωνικές δομές κ.ά.

Φέτος, στο πλαίσιο των Rising Stars, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με το El Sistema Greece. Ο Sean Shibe επισκέπτεται Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Αττική (09.03) και ο Sebastian Heindl υποδέχεται τα παιδιά στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου (10.03). Ακόμη, ο Mathis Stier δίνει masterclass φαγκότου (10.03) και το Κουαρτέτο Sonoro διοργανώνει mentoring workshop με τα έγχορδα της διαπολιτισμικής συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece (10.03).

logo ECHO Rising Stars