Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο γερμανός βιρτουόζος Σεμπάστιαν Χάιντλ απολαμβάνει ήδη τη φήμη ενός χαρισματικού οργανίστα, με ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, ενώ από τον Μάιο 2023 κατέχει τη θέση του οργανίστα στον περίφημο Ναό της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου στο Βερολίνο. Ο Σεμπάστιαν εκπλήσσει όχι μόνο με την αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία και την εκφραστική ωριμότητα των ερμηνειών του σε κλασικά έργα, αλλά και με την ολοκληρωμένη μουσική του προσωπικότητα. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει κινείται με εντυπωσιακή άνεση ανάμεσα σε δύο κόσμους και αναδεικνύει όλες τις πλευρές του πληθωρικού του ταλέντου. Eκτός από τις ευφάνταστες μεταγραφές του για εκκλησιαστικό όργανο εμβληματικών έργων του Σαιν-Σανς και της Κλάρας Σούμαν, το σύγχρονο ρεπερτόριο έχει κεντρική θέση στις επιλογές του, με τη νέα σύνθεση του Μόριτζ Έγκερτ, ειδικά για την περιοδεία των Rising Stars, να προκαλεί το ενδιαφέρον. Τέλος, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τον απολαύσει και με τη συνθετική του ιδιότητα σε μια ασυνήθιστη τοκάτα και φούγκα με ροκ και μπλουζ αναφορές.

 

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες στις Αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, μέσα από το θεσμό των Rising Stars, έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. παράλληλα με την ανάδειξη ανερχόμενων αστέρων, στόχος του θεσμού είναι να προάγει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών. Σε αυτό το πλαίσιο τα ρεσιτάλ των Rising Stars συνοδεύονται από εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, επισκέψεις σε κοινωνικές δομές κ.ά.

Φέτος, στο πλαίσιο των Rising Stars, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με το El Sistema Greece. Ο Sean Shibe επισκέπτεται Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Αττική (09.03) και ο Sebastian Heindl υποδέχεται τα παιδιά στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου (10.03). Ακόμη, ο Mathis Stier δίνει masterclass φαγκότου (10.03) και το Κουαρτέτο Sonoro διοργανώνει mentoring workshop με τα έγχορδα της διαπολιτισμικής συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του El Sistema Greece (10.03).

 

logo ECHO Rising Stars