Μια ημέρα γεμάτη τέχνη και φαντασία για όλη την οικογένεια μέσα στη φύση!

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ξεχωριστών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους στον ομορφότερο κήπο της Αθήνας!

Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ θα απολαύσουμε παραστάσεις και δράσεις από καταξιωμένες θεατρικές ομάδες, αλλά και από νεοσύστατα καλλιτεχνικά σχήματα, των οποίων το έργο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε πρώτη παρουσίαση στο φεστιβάλ.

Μέσα από τις παραστάσεις και δράσεις του φεστιβάλ, θα μιλήσουμε με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό για θέματα όπως η βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, μια μεγάλη σειρά δράσεων θα εξελίσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στις διάφορες όμορφες γωνιές του κήπου.

Αντλώντας έμπνευση από το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, πραγματοποιούνται πρωτότυπα εργαστήρια και δράσεις που στόχο έχουν να εξοικειώσουν τα παιδιά με τις τέχνες και να καλλιεργήσουν την έμφυτη φαντασία και δημιουργικότητά τους.

Περιπλανώμενοι στον κήπο θα ανακαλύψουμε γωνιές εμπνευσμένες από τον Πικάσο, τον Ματίς, την Κουσάμα και άλλους καλλιτέχνες και θα μάθουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις τεχνοτροπίες και το έργο τους.

Φορέστε τα καπέλα σας, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε να ζήσετε μια ημέρα γεμάτη τέχνη και φαντασία για όλη την οικογένεια μέσα στη φύση!

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

  • «Όλα είναι μουσική»: Μια ολόφρεσκια συναυλία από την επιτυχημένη Oμάδα Κοπέρνικος, η οποία με μπόλικο χιούμορ, υπέροχες μουσικές αλλά και ενδιάμεσους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς, υπόσχεται να δώσει την πιο ξέφρενη νότα στο κλείσιμο του φεστιβάλ.
  • «Η Σολομώντεια λύση»: Μια γεμάτη συμβολισμούς παιδική παράσταση από τον Θίασο Λαϊκού Θεάτρου Maticapi, με ζωντανή μουσική και ευφάνταστα σκηνικά φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά, η οποία είναι εμπνευσμένη από το έργο του 13ου αιώνα «Ο κύκλος με την κιμωλία».
  • «Φανταστείτε έναν κόσμο…»: Μια αυτοσχεδιαστική παράσταση για την αποδοχή και την ενσωμάτωση από την ομάδα «Όνειρο είναι», μια μεικτή συμπεριληπτική ομάδα που στόχο έχει να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη.
  • «Το δέντρο της ευτυχίας»: Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία από τη νεοσύστατη Ομάδα Artflow, οδηγεί μικρούς και μεγάλους σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προς το άγνωστο.
  • «Μικροί κωμικοί – Kids open mic» με τον Λάμπρο Φισφή: Για ακόμα μία χρονιά το Βοbos δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και να γίνουν για λίγο stand up comedians, παρουσιάζοντας τα δικά τους αστεία.
  • «Βubble show»: Ένα φαντασμαγορικό περιφερόμενο show σαπουνόφουσκας από την ομάδαKokoika.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παράλληλες δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, ευφάνταστα shows, περιφερόμενα δρώμενα και άλλα πολλά και συναρπαστικά, συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιπλανηθείτε στο χώρο για να τα ανακαλύψετε!

 

Τον παλμό της ημέρας θα δίνει με τις ξεχωριστές μουσικές επιλογές του το Bobos Family Radio, ο ψηφιακός ραδιοφωνικός σταθμός του Bobos, που έχει λάβει την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σαρακατσάνης.

 

 Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά 3 -12 ετών & τους γονείς/συνοδούς τους

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

 

Συνδιοργάνωση:

Creative Impact AMKE & The HUB Events