Ο πιανίστας Jean-Yves Thibaudet [Ζαν-Υβ Τιμπωντέ] ανακοινώνει με λύπη ότι αδυνατεί να ταξιδέψει και ότι πρέπει να αποσυρθεί από τη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,την Τρίτη 12 Μαρτίου, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και τον Mikko Franck [Μίκκο Φρανκ],στην οποία επρόκειτο να παίξει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ μείζονα του Maurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ]. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον βιολοντσελίστα Gautier Capuçon [Γκωτιέ Καπυσόν], που θα τον αντικαταστήσει εκτάκτως στη συναυλία της προσεχούς Τρίτης, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο αρ. 1 για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 33 του Camille Saint-Saëns [Καμίγ Σαιν-Σανς].

gautier-capucon-copy-Anoush-Abrar © Gautier Capucon © Anoush Abrar

Ο πολυβραβευμένος βιρτουόζος του τσέλου Gautier Capuçon, που εμφανίστηκε στο Μέγαρο τον Απρίλιο του 2022 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Άνοιξης, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό. Θεωρείται ένας πραγματικός πρεσβευτής του 21ου αιώνα για το βιολοντσέλο. Φημίζεται για την εκφραστικότητα, τη μουσικότητα, την εντυπωσιακή τεχνική του και τον βαθύ ήχο του τσέλου «L’Ambassadeur»-Matteo Goffriller (1701), με το οποίο παίζει. Πραγματοποιώντας διεθνείς εμφανίσεις με πολλούς από τους σημαντικότερους μαέστρους και διεθνείς σολίστ ανά τον κόσμο, είναι επίσης βαθιά αφοσιωμένος στην εκπαίδευση και την υποστήριξη νέων μουσικών από κάθε υπόβαθρο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της βραδιάς στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης παραμένει ως έχει:

Μaurice Ravel: Σουίτα «Η μάνα μου η χήνα»

Claude Debussy:
Πρελούδιο στο απομεσήμερο ενός φαύνου
Συμφωνική σουίτα «Άνοιξη»

;Osoi ap;o toyw kat;oxoyw eisithr;ivn

Όσοι από τους κατόχους εισιτηρίων επιθυμούν να αλλάξουν ή να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους παρακαλούνται να στείλουν mail στο tickets@megaron.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 210 7282333.