Η Delaware Symphony Orchestra υποδέχεται τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τη

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης & τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ).

Μια πρωτοποριακή συνεργασία, μια πολιτιστική και καλλιτεχνική σύμπραξη νέων και ταλαντούχων μουσικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Delaware.

Αυτή η καλλιτεχνική συνεργασία, που πηγάζει από τις αρχές του Πανεπιστημίου του Delaware, στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων εμπειριών που αλλάζουν τη ζωή των μουσικών μέσω της αλληλεπίδρασης με διαφορετικές παγκόσμιες παραδόσεις.

Μαζί, οι τέσσερις ορχήστρες θα δημιουργήσουν μια νέα συμφωνική ορχήστρα με περισσότερους από 100 μουσικούς, υπό τη διεύθυνση των James Allen Anderson και Μίλτου Λογιάδη, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Σολίστ η Irmina Trynkos, μια δεινή σολίστ του βιολιού, με διεθνή καριέρα, σημαντικές συνεργασίες και ηχογραφήσεις, που διακρίνεται για την δυναμικότητα, αλλά και την ευαισθησία της ερμηνείας της.

 

University of Delaware Symphony Orchestra

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Delaware είναι ένα σύνολο που αποτελείται από 80 και πλέον μουσικούς, από τους καλύτερους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της διακεκριμένης Σχολής Μουσικής. Η UDSO παρουσιάζει τέσσερα προγράμματα το χρόνο και εκτελεί το τυπικό ορχηστρικό ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ έως το σύγχρονο, ενώ διακρίνεται για τις συνεργασίες της με επιλεγμένα χορωδιακά σύνολα, σολίστ και μαέστρους.

Η UDSO συμμετέχει συχνά σε εγχώριες και διεθνείς περιοδείες.

Το Πανεπιστήμιο του Delaware, με επικεφαλής τον Τζέιμς Άλεν Άντερσον, διαθέτει τρία ειδικά συγκροτημένα μουσικά σύνολα, με  συνολικά περισσότερους από 100 φοιτητές – διακεκριμένους μουσικούς από ολόκληρο το Πανεπιστήμιο.

 

Παραγωγή: Τεχνότροπον ΑΜΚΕ