Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μουσικής και χορού, που είναι αφιερωμένη στην παράδοση, η Χορωδία και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» από τη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς και ο τραγουδιστής- τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς συναντούν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις αυθεντικές και μεγάλης εθνολογικής αξίας στολές τους, «Νηλεύς» από την Αγία Άννα, «Το Λύμνι» από την Λίμνη, «Μάκιστος» και «Χρονοταξιδιώτες» από το Μαντούδι και «Χ’οροβίαι» από τις Ροβιές.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:
evia meta logo

Για τρίτη χρονιά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έρχεται κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους. Μέσα από το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι Γέφυρες της Μουσικής», το οποίο παρακολούθησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια πάνω από 8.000 θεατές και εκατοντάδες μαθητές, εκφράζει έμπρακτα την υποστήριξη του στις πυρόπληκτες περιοχές για την αντιμετώπιση του μέλλοντος με θετική προοπτική και αισιοδοξία.

Το φετινό πολυδιάστατο πρόγραμμα αρχίζει στις 20 Ιουλίου, ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Ιουλίου των τραγουδιών και των χορών» (20–24 Ιουλίου 2024) και των «Μουσικών του φθινοπωρινού δάσους» (Σεπτέμβριος–Νοέμβριος 2024) και εκπαιδευτικές δράσεις (Οκτώβριος–Νοέμβριος 2024). Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου φιλοξενούνται σε πόλεις και απομακρυσμένα χωριά της Βόρειας Εύβοιας (Αγία Άννα, Κερασιά, Κεχριές, Κήρινθος, Λίμνη, Μαντούδι, Προκόπι, Ροβιές).

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τον Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

foreis voria evia 24