Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

Γιατί, πώς, από τι, πότε… κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων: Όλες οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα μάς δίνουν ραντεβού σε μια… ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

 

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της συμπεριληπτικότητας των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το πρόγραμμα «Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας» είναι προσβάσιμο σε παιδιά με οπτική, ακουστική ή/και νευροαναπτυξιακή αναπηρία. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό liminal.
Τα παιδιά με αναπηρία ενθαρρύνονται να προσέρχονται 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του προγράμματος, με στόχο την πραγματοποίηση απτικής ξενάγησης, τη γνωριμία με τους συντελεστές και την εξοικείωση με το χώρο διεξαγωγής.
Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στην απτική ξενάγηση για τα παιδιά με αναπηρία γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 72 82 348 & 363 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00) ή με αποστολή email στο kids@megaron.gr.