Το έργο Μελωδικές Ακτίνες, της Αθηνάς Πολιτοπούλου-Kargsten -ευγενική δωρεά της γλύπτριας – βρίσκεται στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τον Απρίλιο.

Η δημιουργία της βρήκε τη θέση που από την αρχή είχε η ίδια οραματιστεί:

«Τα εγκαίνια του Μεγάρου το 1991 με γέμισαν χαρά που η Αθήνα θα αποκτούσε επιτέλους τον δικό της μουσικό χώρο! Ήταν η περίοδος που πειραματιζόμουν μέσα από πολλαπλά σχέδια και υλικά να αποδώσω με γλυπτικές φόρμες την αφαιρετικότητα της μουσικής .

Το έργο Μουσικές Ακτίνες του 1992 ήταν συνέχεια προηγούμενων γλυπτών σε ξύλο, μάρμαρο και πλεξιγκλάς με γυναικεία σώματα σε χορευτική κίνηση. Το έργο αυτό, σε πλεξιγκλάς, ατσάλι και σίδηρο, ήταν αποτέλεσμα αφενός μεν του ενθουσιασμού μου για την ολοκλήρωση του Μεγάρου και αφετέρου της αναζήτησης μου να εκφράσω την μουσικότητα μέσα από την γλυπτική.

Τελικά φαίνεται ότι τα κατάφερα, μιας και όλοι όσοι έγραψαν για το έργο μου διέκριναν να διαποτίζεται από λυρικότητα και από μια αδιόρατη δύναμη μουσικής με κορυφαίο τον Κίμωνα Φράιερ που έγραψε: «Είναι αδύνατο να συλλογιστεί κανείς τις τριάδες της Αθηνάς, τις χορδές της, αν δεν τις ακούσει και ως μουσικούς τόνους».

Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη που το έργο μου Μελωδικές Ακτίνες, 32 χρόνια μετά την δημιουργία του, βρίσκει στέγη στον χώρο που το ενέπνευσε!»

Αθηνά Πολιτοπούλου-Κάργστεν

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την ευχαριστεί για την ευγενική της δωρεά.

Athena Politopoulou Kargsten - Crop
Αθηνά Πολιτοπούλου-Kargsten
Athena Politopoulou Kargsten - Melodious Rays sto Megaro
Αθηνά Πολιτοπούλου-Kargsten, Μελωδικές Ακτίνες, 1992, ατσάλι και πλεξιγκλάς, 180 x 90 x 90 εκ., Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας