Πληροφορίες Εισιτηρίων

Διαλέξτε έναν από τους τρόπους που σας εξυπηρετεί περισσότερο και προµηθευτείτε τα εισιτήριά σας για τις εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής. Το ΜΜΑ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κάνει προσιτές τις εκδηλώσεις του σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό, γι’αυτό ενηµερώνεστε συχνά για νέα οµαδικά και εκπτωτικά πακέτα ή γίνετε συνδροµητές για προνόµια όλο το χρόνο.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΕΓΑΡΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
ONLINE

Τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών λειτουργούν Δευτέρα εώς Παρασκευή 10:00 – 18:00, εκτός επισήμων αργιών.

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα εώς Παρασκευή από τις 10:00 έως την έναρξη της παράστασης.

Σάββατο και Κυριακή δύο ώρες πριν έως την έναρξη της παράστασης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 728 2333.

Καλέστε στο  210 728 2333 τις ώρες λειτουργίας των ταμείων, αγοράστε τα εισιτήρια σας με ένα τηλεφώνημα και αυτόματη χρέωση της πιστωτικής κάρτας σας ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Μεγάρου.

Η προπώληση εισιτηρίων τηλεφωνικά αρχίζει την ίδια ημέρα με την έναρξη της προπώλησης για το κοινό στα εκδοτήρια και ώρα 10:00.

Χρησιμοποιήστε τη φόρμα παραγγελίας που θα βρείτε σε κάθε παράσταση και αγοράστε τα εισιτήριά σας online. Η προπώληση εισιτηρίων μέσω του website αρχίζει την ίδια ημέρα με την έναρξη της προπώλησης για το κοινό στα εκδοτήρια, και ώρα 10:00. Η αγορά των μειωμένων εισιτηρίων μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο από τα ταμεία του Μεγάρου όσο και μέσω διαδικτύου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  1.  Από το ημερολόγιο ή από τον κατάλογο των παραστάσεων επιλέξτε την παράσταση που θέλετε να παρακολουθήσετε. Στη σελίδα της κάθε παράστασης υπάρχει link που οδηγεί στη σελίδα παραγγελίας εισιτηρίων.
  2.  Αφού επιλέξετε την παράσταση που σας ενδιαφέρει, η ροή της ιστοσελίδας μεταφέρεται στο σημείο όπου πρέπει να προσδιορίσετε  τη  ζώνη και τον τομέα της αίθουσας καθώς και  τον αριθμό των εισιτηρίων.
  3.  Επιλέξτε τις θέσεις σας στο πλάνο.
  4.  Επιλέγοντας “ολοκλήρωση αγοράς” εμφανίζεται η παραγγελία (αριθμός εισιτηρίων, αριθμός παραστάσεων, συνολική αξία).
  5.  Η «ολοκλήρωση αγοράς» είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας, αν έχετε ήδη κάνει εισαγωγή ως χρήστης στο Διαδικτυακό Σύστημα Αγοράς Εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Αν όχι, πρέπει να κάνετε «Εγγραφή νέου χρήστη».
  6.  Επιλέγοντας «Πληρωμή» θα κληθείτε να προχωρήσετε στη χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Από αυτό το σημείο η ροή της διαδικασίας μεταφέρεται στην ALPHA BANK. Ακολουθώντας τις οδηγίες ολοκληρώνετε την αγορά δίνοντας τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας σε ασφαλές (secure) περιβάλλον που εξασφαλίζει η ίδια η τράπεζα.
  7.  Αυτόματα θα λάβετε email με την επιβεβαίωση της συναλλαγής σας.
  8.  Τυπώστε το εισιτήριό σας (ένα για κάθε θεατή σε χαρτί Α4 σε οποιονδήποτε εκτυπωτή) ή αποθηκεύστε το στο κινητό σας και δείξτε το κατά την είσοδό σας στο χώρο της εκδήλωσης.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00. Το τηλεφωνικό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 210 728 2000 λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο. Το εκδοτήριο εισιτηρίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλλήσης Σοφίας και Κόκκαλη, λειτουργεί από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 18:00, εκτός επισήμων αργιών.

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως την έναρξη της παράστασης.
Σάββατο έως Κυριακή δύο ώρες πριν έως την έναρξη της παράστασης.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Το Μέγαρο διαθέτει πολλά εισιτήρια σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές για συγκεκριμένες ομάδες κοινού. Αναλυτικά:

ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΑΙΔΙΑ
65+ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΑ
ΟΡΟΙ

Φοιτητές, παιδιά άνω των 8 ετών και νέοι ως 25 ετών έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται τα αδιάθετα εισιτήρια (στις Ζώνες Δ, Γ, Β και Α) σε φοιτητικές τιμές την ημέρα της παράστασης από τις 18:00.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατίθενται ποικίλλει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, και αφορά αποκλειστικά τις παραγωγές του Μεγάρου. Δεν ισχύει στις παραγωγές άλλων φορέων ή στις συμπαραγωγές του Μεγάρου με άλλους φορείς.

Την ημέρα της παράστασης που θέλετε να παρακολουθήσετε, τηλεφωνήστε μετά τις 10 το πρωί στο 210 728 2333, για να πληροφορηθείτε σχετικά με τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων.

Φοιτητικά και εισιτήρια για νέους ως 25 ετών, ανέργους και ΑΜΕΑ (από € 4,5 για τις θέσεις της οικονομικότερης ζώνης Ε ή Γ ανάλογα με την παράσταση).

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 728 2333.

Εισιτήρια για νέους και παιδιά στα Κυριακάτικα Πρωινά € 8.

Ειδικές τιμές για ηλικίες άνω των 65 και πολύτεκνους (από € 6 για τις αίθουσες Χρήστος Λαμπράκης, Αλεξάνδρα Τριάντη και Banquet).

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 728 2333.

Δωρεάν εισιτήρια για σχολεία και ωδεία εκτός Αττικής στα Κυριακάτικα Πρωινά και σε άλλες επιλεγμένες παραστάσεις (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα κράτησης).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 728 2348 και 210 728 2363.

Έκπτωση για ομαδικά εισιτήρια (20 άτομα και άνω).

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 728 2333 και 210 728 2367.

Κατά την αγορά των εισιτηρίων με ειδική τιμή, καθώς και κατά την είσοδο του κοινού στο χώρο της παράστασης, είναι απαραίτητη η επίδειξη του αντίστοιχου  αποδεικτικού. Στην περίπτωση που δεν έχετε το αντίστοιχο αποδεικτικό, τότε καλείστε να πληρώσετε τη διαφορά έως την κανονική τιμή της ζώνης όπου ανήκει το μειωμένο εισιτήριο.

Η αγορά των μειωμένων εισιτηρίων μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο από τα ταμεία του Μεγάρου όσο και μέσω διαδικτύου.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Μεγάρου;

[+]
[-]

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προτείνονται για παιδιά άνω των 6 ετών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ένδειξη στην περιγραφή της εκδήλωσης.

Ποιές ώρες λειτουργεί η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων;

[+]
[-]

Η ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η ηλεκτρονική και τηλεφωνική προπώληση αρχίζει την ίδια ημέρα με την έναρξη της προπώλησης για το κοινό στα εκδοτήρια, και ώρα 10:00.

Πώς εξασφαλίζεται η εύρεση της καλύτερης θέσης μέσω internet;

[+]
[-]

Στις online αγορές εισιτηρίων επιλέγετε τη θέση που προτιμάτε από τις διαθέσιμες θέσεις στο σύστημα. Μπορείτε επίσης να δείτε την οπτική της θέσης που έχετε επιλέξει πατώντας το κουμπί με την ένδειξη 360°.

Πώς γίνεται η παραλαβή των εισιτηρίων που έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά;

[+]
[-]

Η παραλαβή του εισιτηρίου από τα ταμεία του Μεγάρου ΔΕΝ είναι απαραίτητη.  Κατεβάστε το αρχείο pdf με τα εισιτήρια και εκτυπώστε το ή αποθηκεύστε το στο κινητό σας. Το αρχείο περιλαμβάνει τόσες σελίδες όσα και τα εισιτήρια που αγοράσατε για την παράσταση.

Αν επιθυμείτε να παραλάβετε τα εισιτήριά σας, παρακαλούμε να προσέλθετε στα εκδοτήρια του Μεγάρου από την ημέρα που τα αγοράσατε έως μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα παραλάβετε καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων, με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας.

Είναι ασφαλές να δώσω αριθμό και ημερομηνία λήξης της πιστωτικής μου κάρτας στο internet;

[+]
[-]

Λόγω της σοβαρότητας αυτού του σημείου, έχουν αναπτυχθεί μηχανογραφικές διαδικασίες εξασφάλισης των συναλλαγών. Η πιο αποτελεσματική και συχνότερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος, την οποία χρησιμοποιεί και το Μέγαρο Μουσικής, είναι η αυτόματη κρυπτογράφηση των ευαίσθητων στοιχείων. Στην πράξη, ο αριθμός της κάρτας και τα υπόλοιπα στοιχεία μετατρέπονται σε κρυπτογραφημένη μορφή με αυτόματο τρόπο. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται πριν φύγει η πληροφορία από τον υπολογιστή του χρήστη. Σ’ αυτή τη μορφή αποστέλλονται στον τελικό προορισμό, δηλαδή στον υπολογιστή της τράπεζας. Πάλι αυτόματα και με ευθύνη της τράπεζας γίνεται η αποκρυπτογράφηση και η χρήση τους.

Ολοκληρώνεται η χρηματική συναλλαγή και πάλι σε μορφή κρυπτογραφημένη επιστρέφει η πληροφορία για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αγοράς των εισιτηρίων. Είναι σημαντικό ότι όλα όσα έχουν σχέση με την κρυπτογράφηση, είναι πιστοποιημένα από ειδικευμένες στο αντικείμενο εταιρίες.

Από πού μπορώ να προμηθευτώ έντυπο υλικό (ετήσιο και τριμηνιαία προγράμματα των εκδηλώσεων του Μεγάρου);

[+]
[-]

Υπάρχουν προθήκες με τα τριμηνιαία προγράμματα των εκδηλώσεων του Μεγάρου σε όλα τα φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Μπορώ να μπω στην Αίθουσα μετά την έναρξη της παράστασης;

[+]
[-]

Η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης επιτρέπεται μόνο στο διάλειμμα, εάν αυτό προβλέπεται.

Πού πωλείται το πρόγραμμα της εκδήλωσης;

[+]
[-]

Στα φουαγιέ όλων των αιθουσών, καθώς και σε όλα τα επίπεδα αυτών, υπάρχουν σημεία πώλησης προγράμματος.

Πού είναι το βεστιάριο;

[+]
[-]

Κάθε αίθουσα έχει το δικό της βεστιάριο. Συγκεκριμένα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το βεστιάριο είναι στο φουαγιέ ισογείου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο φουαγιέ πλατείας, στις Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος, Νίκος Σκαλκώτας και Banquet θα βρείτε βεστιάριο έξω από τα αντίστοιχα φουαγιέ.

Πότε είναι ευπρόσδεκτο το χειροκρότημα;

[+]
[-]

Για τους καλλιτέχνες, το χειροκρότημα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση – στο τέλος του έργου. Ανάμεσα στα μέρη, αυτή η αυθόρμητη εκδήλωση θαυμασμού διακόπτει τον ειρμό των ερμηνευτών και τη συγκέντρωση του κοινού.

Tο χειροκρότημα είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τέλος κάθε έργου.

Πού είναι το bar;

[+]
[-]

Σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν είτε σταθερά είτε κινητά bar.

Τι μπορώ να κάνω αν θέλω να βήξω την ώρα της παράστασης;

[+]
[-]

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο θόρυβος από το βήχα μειώνεται κατά 70% αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο.

Πού μπορώ να καπνίσω;

[+]
[-]

Τα σημεία είναι στον κήπο από την πλευρά της οδού Κόκκαλη, για την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο Αίθριο των Μουσών, για την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και έξω από το κτίριο στις εισόδους επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του χώρου στάθμευσης και πόσο κοστίζει;

[+]
[-]

Από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Από τις 6 το πρωί και μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων η χρέωση είναι € 3 για τις τρεις πρώτες ώρες και € 1 για κάθε επιπλέον ώρα.

Για τους κατόχους εισιτηρίων εκδηλώσεων του Μεγάρου, η χρέωση είναι συνολικά € 5, με την προϋπόθεση πληρωμής κατά την είσοδο. Ο ανώτατος χρόνος παραμονής, είναι μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και τρεις ώρες μετά τη λήξη της.

Η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης γίνεται με σειρά προτεραιότητας και δεν είναι εγγυημένη σε μέρες με παράλληλες εκδηλώσεις.

Πώς θα πάω στο χώρο στάθμευσης;

[+]
[-]

Η είσοδος του χώρου στάθμευσης για τα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) είναι από την οδό Κόκκαλη. Αν έχετε παρκάρει και θέλετε να πάρετε το όχημά σας (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) μπορείτε να φτάσετε στο επίπεδο που έχετε παρκάρει από τα ασανσέρ δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες του κτιρίου.

Η πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης γίνεται με σειρά προτεραιότητας και δεν είναι εγγυημένη σε μέρες με παράλληλες εκδηλώσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο