Χρήσιμες Πληροφορίες

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Κόκκαλη. Είναι ένα σημείο της πόλης που οι περισσότεροι γνωρίζουν καλά και έτσι εύκολα μπορείτε να το βρείτε. Αρκεί να πείτε Μέγαρο και είναι απίθανο όποιος ρωτήσετε θα χρειαστεί περισσότερες διευκρινήσεις!

Share

Μπορείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να έρθετε στο Μέγαρο Μουσικής από όλα τα προάστια της Αθήνας.

  • Με Μετρό, μόλις δύο λεπτά από την ομώνυμη στάση μέχρι την είσοδο του Μεγάρου
  • Με Λεωφορείο, μπροστά από το Μέγαρο περνούν τα Ε14, Α5, 550
  • Με Τρόλεϊ, μπροστά από το Μέγαρο κάνουν στάση τα 10, 3

Όταν θα επισκεφθείτε την Αθήνα είναι πολύ εύκολο να επισκεφθείτε και το Μέγαρο Μουσικής:

  • Από το Αεροδρόμιο, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο Χ95 ή με το Μετρό σε 35 λεπτά βρίσκεστε στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, με το Μετρό σε 20 λεπτά θα βρίσκεστε στην ομώνυμη στάση “Μέγαρο Μουσικής”.
  • Από το Λιμάνι του Πειραιά, μπορείτε να έρθετε με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Μετρό σε λίγα λεπτά.

Αν έρθετε με το αυτοκίνητό σας μπορείτε να σταθμεύσετε στον τριώροφο χώρο στάθμευσης του Μεγάρου, χωρητικότητας 750 αυτοκινήτων. Η είσοδος είναι από την οδό Κόκκαλη και λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα καθημερινά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Τ 210 728 2311.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα
T 210 728 2000

PARKING

Ένας υπερσύγχρονος χώρος στάθμευσης στην καρδιά της Αθήνας.

Ο τριώροφος υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μόλις λίγα βήματα από το σταθμό του Μετρό, συνολικής χωρητικότητας 750 αυτοκινήτων και συνολικού εμβαδού 32.000 τ.μ., με υπερσύγχρονα συστήματα εισόδου – εξόδου είναι καθημερινά ανοιχτός και λειτουργεί για όλους ανεξαρτήτως των εκδηλώσεων.

Υπάρχει πλήρες σύστημα σήμανσης για την καθοδήγηση οδηγών και πεζών και διαθέτει 15 θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και στα τρία επίπεδα. Λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

  • Χρέωση €3 έως και τις τρεις πρώτες ώρες με χρέωση €1 για κάθε πρόσθετη ώρα, από τις 6 το πρωί και μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων.
  • Για τις ώρες των παραστάσεων η συνολική χρέωση είναι €5 και ο ανώτατος χρόνος παραμονής είναι μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και μία ώρα μετά τη λήξη της.
  • Μηνιαία χρέωση €100.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 728 2311.

ΔΩΡΕΑΝ WiFi

Σε όλους τους χώρους του Μεγάρου Μουσικής έχετε τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσα από το ασύρματο δίκτυο (WiFi).

Μπορείτε να χαλαρώσετε στα φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, πριν ή μετά από μία παράσταση και παράλληλα να ρίξετε μια ματιά στον κόσμο μέσω του internet, να ελέγξετε τα email σας, χρησιμοποιώντας το laptop ή το έξυπνο κινητό σας.

Για να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Ψάξτε για ασύρματα δίκτυα.
  2. Επιλέξτε το δίκτυο «ΟΜΜΑ».
  3. Ξεκινήστε το πρόγραμμα αναζήτησης (browser) για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Για να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο δίκτυο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πρέπει να διαθέτετε ένα laptop ή μια έξυπνη συσκευή η οποία να υποστηρίζει το 802.11g πρότυπο.
Δυνατότητα πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο δεν έχετε στον κήπο του Μεγάρου και στο εστιατόριο Fuga.

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Όσοι κινούνται με αμαξίδιο έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν με ευκολία από τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι το εσωτερικό του. Επίσης, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένοι χώροι υγιεινής σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου όπως και κινητά μπαρ.

Αν έρθετε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας χρησιμοποιήστε τη ράμπα που υπάρχει στην είσοδο και θα βρεθείτε στο φουαγιέ έκδοσης εισιτηρίων.

Από εκεί με ανελκυστήρα θα κατευθυνθείτε προς τις εισόδους 2 και 3 της πλατείας αν θέλετε να πάτε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ή με εσωτερικό ανελκυστήρα στην είσοδο 1 αν θέλετε να πάτε στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης όπως και στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για 3 αμαξίδια.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση στις Αίθουσες Αλεξάνδρα Τριάντη, Νίκος Σκαλκώτας και Banquet ή αν θέλετε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο, τους συνεδριακούς χώρους και τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» υπάρχει ράμπα στη νέα είσοδο από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, που οδηγεί στο Κεντρικό Φουαγιέ εισόδου και από εκεί, χρησιμοποιώντας ράμπες και ανελκυστήρες, έχετε πρόσβαση σε όλες τις αίθουσες. Για την Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη θα χρησιμοποιήσετε εσωτερικό ανελκυστήρα που βρίσκεται στην είσοδο 5 και οδηγεί στην είσοδο 1 της πλατείας, όπου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για 3 αμαξίδια. Στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας υπάρχει δυνατότητα για 2 αμαξίδια, ενώ στην αίθουσα Banquet ο χώρος είναι επίπεδος χωρίς στατικά καθίσματα.

Αν έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε στις ειδικές θέσεις που υπάρχουν και στα τρία επίπεδα του σταθμού αυτοκινήτων του Μεγάρου Μουσικής και ακολουθώντας τις ειδικές σημάνσεις θα κατευθυνθείτε προς τους ανελκυστήρες και στη συνέχεια σε όλες τις αίθουσες του Μεγάρου.

Η πρόσβαση είναι δυνατή και στον κήπο του Μεγάρου και στο εστιατόριο Fuga, είτε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας είτε από την οδό Κόκκαλη.

Όταν κλείνετε εισιτήρια για να παρακολουθήσετε κάποια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, παρακαλούμε να ενημερώνετε τον υπάλληλο των εισιτηρίων, προκειμένου να δίνονται οι κατάλληλες θέσεις στην αίθουσα.

Στο Μέγαρο Μουσικής υπάρχει ειδικό αμαξίδιο συνοδευόμενο από άτομο του Μεγάρου που μπορεί να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Παρακαλούμε, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Χώρων Κοινού.

Το Μέγαρο Μουσικής βραβεύθηκε ειδικά γι’ αυτές τις παροχές με το βραβείο «Helios» της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην κατηγορία των δημοσίων κτιρίων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Χώρων Κοινού στα τηλέφωνα 210 728 232, 210 728 2311 και 210 728 2882, για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση.

ΗΛΙΚΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προτείνονται για παιδιά άνω των 6 ετών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ένδειξη στην περιγραφή της εκδήλωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο