MEGARON PLUS

Σε συνεργασία με την  Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής Κώστας Μαυριάς, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, Διευθυντής του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου 

Ομιλητές:
Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ε.τ. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ιδρυτής του Διεθνούς Κέντρου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Libertas), με θέμα: Εθνικά δικαστήρια και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Νομολογιακές αποκλίσεις.
Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Υπουργός, με θέμα: Σύνταγμα και οικονομική κρίση. Μια περίπλοκη σχέση με παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Σπυρίδων Φλογαΐτης, Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων, τ. Υπουργός, με θέμα: Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις: το παράδειγμα της Ελλάδος.
Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, με θέμα: Η αποθέσμιση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, με θέμα: Η αντοχή των κοινωνικών δικαιωμάτων απέναντι στην οικονομική κρίση.


Χορηγοί
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, LAFARGE
ΚΙΚΠΕ-ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΔΗΜΕΡΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
EUROBANK
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ & ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΤΟΡΗΣ & ΣΕΣΙΛ ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ
POLEMBROS SHIPPING LTD

Χορηγοί επικοινωνίας
ΕΡΤ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΝΕΤ 105.8, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS, CULTURENOW.GR