Το Μέγαρο Μουσικής ενταγμένο στο δίκτυο των αιθουσών  του Νational Theatre Live, με τη βοήθεια της υψηλής ευκρίνειας τεχνολογίας, προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης  θεατρικών παραστάσεων.
Το πρόγραμμα National Theatre Live –
www.ntlive.com –  διανύει την πέμπτη εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά του.
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με την Βρετανική Πρεσβεία   και το Βρετανικό Συμβούλιο  και διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το περίφημο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου. 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ – NT LIVE


Ζωντανή αναμετάδοση από το Olivier Theatre του Λονδίνου

– Behind the Beautiful Forevers

Με αγγλικούς υπότιτλους

O συγγραφέας και σεναριογράφος David Hare έπλασε, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Katherine Boo (Βραβείο Pulitzer 2000 και National Book Award for Non-Fiction 2012), ένα νέο θεατρικό έργο με έντονες αντιπαραθέσεις χαρακτήρων.
 
Η γνωστή βρετανίδα ηθοποιός, συγγραφέας, τραγουδίστρια και δημοσιογράφος Meera Syal (The Kumars, Goodness Gracious Me, Rafta Rafta) επιστρέφει με το έργο αυτό στο Νational Theatre και πρωταγωνιστεί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Rufus Norris (Broken, London Road).

Σκηνοθεσία:  Rufus Norris
Σκηνικά: Katrina Lindsay
Φωτισμοί: Paule Constable

Στην παράσταση συμμετέχουν: Pal Aron, Hiran Abeysekera, Esh Alladi, Nathalie Armin, Vincent Ebrahim, Tia-Lana Chinapyel, Sartaj Garewal, Mariam Haque, Thusitha Jayasundera, Muzz Khan, Ranjit Krishnamma, Manjeet Mann, Nikita Mehta, Anjli Mohindra, Tia Palamathanan, Ronak Patani, Bharti Patel, Pehrr Ramrakhyani, Anneika Rose, Chook Sibtain, Gavi Singh Chera, Stephanie Street, Anjana Vasan, Assad Zaman, Shane Zaza

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Δίπλα στα πολυτελή ξενοδοχεία που πλαισιώνουν το αεροδρόμιο της Βομβάης υπάχει μια αυτοσχέδια παραγκούπολη, γεμάτη με ανθρώπους που ζουν σε άθλιες συνθήκες και κάνουν τα δικά τους όνειρα. Η Zehrunisa και ο γιος της ο Abdul σκοπεύουν να ανακυκλώσουν αρκετά σκουπίδια για να αποκτήσουν χρήματα να φτιάξουν ένα κανονικό σπίτι. Ο Sunil, ένα κατσιασμένο αγοράκι 12 ετών, θέλει να τρώει μέχρι να ψηλώσει όσο ο Kalu, ο κλέφτης. Η Asha ψάχνει να πάρει κρυφά, για προσωπικό όφελος – ώστε να γίνει πολίτης «πρώτης τάξης» – χρήματα του δημοσίου, που προορίζονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ η κόρη της η Manju στοχεύει να γίνει το πρώτο κορίτσι απόφοιτος πανεπιστημίου της παραγκούπολης.
Τα σχέδιά τους όμως είναι εύθραυστα: η παγκόσμια ύφεση απειλεί το εμπόριο των ανακυκλώσμων υλικών, ενώ μια άλλη κάτοικος της παραγκούπολης θα εκφράσει μια κατηγορία, που και στην ίδια θα κάνει κακό και θα καταστρέψει την γειτονιά.

Φωτογραφίες Richard Hubert Smith