ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ωδείο Αθηνών

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεργασίας του Μεγάρου με τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, οι τριτοετείς σπουδαστές Υποκριτικής του Ωδείου Αθηνών δίνουν δύο θεατρικές παραστάσεις με τίτλο «Όλο το θέατρο σε πέντε σκηνές και δέκα παραλλαγές». Φέτος, με τη συμβολή των φοιτητών αρχιτεκτόνων που παρακολουθούν το μάθημα των Μεταμορφώσεων του θεατρικού χώρου του Σταύρου Γυφτόπουλου στο ΕΜΠ και με τη σκηνοθετική συμμετοχή πολλών καθηγητών της Δραματικής Σχολής, η συγκεκριμένη άσκηση αναβαθμίζεται σε ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία.

Το πρόγραμμα της παράστασης περιλαμβάνει αποσπάσματα, στην πρωτότυπη μορφή τους, από πέντε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου: «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζων Φορντ, «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ και «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ. Tα αποσπάσματα αυτά συνοδεύονται το καθένα από δύο παραλλαγές, έτσι όπως θα τις φαντάζονταν άλλοι δραματουργοί (Σαίξπηρ, Ρέιβενχιλ, Ουάιλντ, Πίντερ, Μπρεχτ, Μπέκετ, Μονζεαμόν) ή σχήματα (Compagnia degli Stolti, Peeping Tom, Trio Fratellini) ανά τους αιώνες.


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, ΑΘΗΝΑ 9.84, NAFTEMPORIKI.GR, CLICKATLIFE.GR, CULTURENOW.GR, MONONEWS.GR, ARTANDPRESS.GR, MONOPOLI.GR, METEO.GR