ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Anemon Productions

To διήμερο αφιέρωμα του CineDoc Kids στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», δράσεις του οποίου στηρίζουν κυρίως την εκπαίδευση και την απασχόληση στη χώρα μας και συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Τον Φεβρουάριο ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που αποτυπώνουν τη ζωή σε διαφορετικά μέρη της γης, μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Οι ταινίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, βοηθώντας τους να νιώσουν ότι ανήκουν σε έναν ευρύτερο κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί διάλογος πάνω στο ρόλο που παίζουν τα media, o κινηματογράφος, και γενικότερα η κινούμενη εικόνα, στη ζωή των παιδιών. Το φεστιβάλ Cinedoc Kids υλοποιείται από την Anemon Productions και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής, τον κινηματογράφο Δαναός, και με την υποστήριξη των πρεσβειών της Σουηδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Εισαγωγή – Παρουσίαση: Τζωρτζίνα Λιώση & Γιάννης Χατζηγεωργίου

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου:

– 11:00 – 12:00: Προβολή ταινιών:
                         Βαρικέλα (Victor Kossakovsky, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία)
                         Πρωταθλητής ξιφασκίας (Simon Lereng Wilmont, Δανία)
– 12:00 – 12:45: Εργαστήρι του τμήματος “Ξιφασκία/Χορός” για παιδιά
                        
από τη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών 
                       
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6984 998 445
– 13:00 – 14:30: Προβολή ταινίας:
                         Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ (Arild Andresen, Νορβηγία)

Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές

Δείτε το video στο youtube

– Βαρικέλα (Varicella)
  Victor Kossakovsky, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία
  Για παιδιά  από 9 ετών και άνω
Δύο ταλαντούχες αδελφές, η Νάστια (δεκατριών) και η Πωλίνα (επτά) φοιτούν στη φημισμένη Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου, μετά από μια επίπονη διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε 5.500 παιδιά. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Victor Kossakovsky καταγράφει την στενή σχέση των κοριτσιών, που έχουν ένα κοινό όνειρο: να γίνουν κορυφαίες μπαλαρίνες.
Δείτε το video στο youtube

Πρωταθλητής ξιφασκίας (Fencing Champion)
  Simon Lereng Wilmont, Δανία
  Για παιδιά  από 9 ετών και άνω
Ο επτάχρονος Ρούμπεν ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους ξιφομάχους της Ευρώπης. Μαζί του προπονείται και η φίλη του Μαρί. Η ταινία καταγράφει τη σχέση των δύο νέων πρωταθλητών, μέσα και έξω από την πίστα της ξιφασκίας.
Δείτε το video στο youtube

O τερματοφύλακας της Λίβερπουλ (Liverpool Goalie)
  Arild Andresen, Νορβηγία
  Για παιδιά  από 9 ετών και άνω
O δεκατριάχρονος Τζο είναι καλός μαθητής αλλά είναι πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια, όπως καζούρες συμμαθητών, επικίνδυνα αθλήματα και όμορφα κορίτσια. Όμως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν. Η Μαρί είναι καλή στα μαθηματικά αλλά και στο ποδόσφαιρο. Η μεγάλη ευκαιρία του Τζο για να αλλάξει τη ζωή του είναι να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο ποδοσφαιριστή της χρονιάς – αν αυτό τελικά υπάρχει.
Δείτε το video στο youtube

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:
info@cinedoc.gr, www.cindoc.gr

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 – έως 18 ετών:
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.beatboxgreece.com


Χορηγοί επικοινωνίας
EΡΤ, BOYΛΗ, H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΔΙΕΣΗ 101.3, ATHENS DEE JAY 95.2, 96.9 ROCK FM, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, JOINRADIO.GR, THETOC.GR, MONOPOLI.GR, NEWSBEAST.GR, ARTANDLIFE.GR, IN2LIFE.GR, INFOKIDS.GR, ALPHAVITA.GR, SPORTY.GR, HIPHOP.GR, ΤΑLK.GR, METEO.GR